Postanowiłam jeszcze raz od początku przerobić jquery-ui-1.9.0.custom.css i udało mi się poustawiać wszystkie kwadraty na równo, żadnej się nie przesuwa, ale teraz mam inny problem, bo chce, żeby mi się kwadraty podświetlały jak się na je najeżdża i zaznacza na kolor: #fbf6a2, ale nie chcę, żeby reszta grup radio się podświetlała, więc nadałam klasę (.KwadratLabel) każdemu kwadratowi, znalazłam w kodzie tekst który odpowiada nadjeżdżaniu i zaznaczaniu i dla reszty dałam backgroun-color: transparent;, natomiast kwadratom dałam kolor (ten powyżej), ale nie chce działać? Myślę, że przy odwoływaniu się do label mam gdzieś błąd ale go nie widzę...
linijka 81:
.ui-state-hover, .ui-widget-content .ui-state-hover, .ui-widget-header .ui-state-hover, .ui-state-focus, .ui-widget-content .ui-state-focus, .ui-widget-header .ui-state-focus { /*border: 1px solid #fff; background: url(includes/gfx/tlo_hov.png) top bottom no-repeat; border: none 0; font-weight: bold; */ background-color: transparent; }
linijka 301 (w której się odwołuje do elementu label)
#radio2 label.KwadratLabel.ui-state-hover, #radio2 label.KwadratLabel.ui-state-focus { background-color: #fbf6a2; }