Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [jquery UI][css]radio z obrazków - problem z przesunięciem obrazka
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki
sinke
Witam,
stworzyłam formularz, w którym użyłam 4 grup radio i za pomocą skryptu (UI buttons widget). 3 z nich działają jak powinny, natomiast jeden z nich (który składa się z kwadratowych obrazków) nie do końca, ponieważ po zaznaczeniu kwadratu jako "checked" obramowanie i sam kwadrat się przesuwa... sad.gif
Efekt jest widoczny pod tym linkiem.

Ładnie proszę o pomoc, bo juz dwa dni nad tym siedzę i nie umiem tego rozwiązać....

Ps. Reszta rzeczy nie jest do końca skończona, więc proszę się nie przejmować, że coś jest krzywo czy jakiś przycisk nie działa... wink.gif
Damonsson
Dlatego, że ustalasz padding dla tych kwadratów, dodaj do CSS np. takie coś:

1. #radio2 .ui-button-text {
  2. padding: 0 !important;
  3. }
sinke
Postanowiłam jeszcze raz od początku przerobić jquery-ui-1.9.0.custom.css i udało mi się poustawiać wszystkie kwadraty na równo, żadnej się nie przesuwa, ale teraz mam inny problem, bo chce, żeby mi się kwadraty podświetlały jak się na je najeżdża i zaznacza na kolor: #fbf6a2, ale nie chcę, żeby reszta grup radio się podświetlała, więc nadałam klasę (.KwadratLabel) każdemu kwadratowi, znalazłam w kodzie tekst który odpowiada nadjeżdżaniu i zaznaczaniu i dla reszty dałam backgroun-color: transparent;, natomiast kwadratom dałam kolor (ten powyżej), ale nie chce działać? Myślę, że przy odwoływaniu się do label mam gdzieś błąd ale go nie widzę...

linijka 81:
  1. .ui-state-hover, .ui-widget-content .ui-state-hover, .ui-widget-header .ui-state-hover, .ui-state-focus, .ui-widget-content .ui-state-focus, .ui-widget-header .ui-state-focus { /*border: 1px solid #fff; background: url(includes/gfx/tlo_hov.png) top bottom no-repeat; border: none 0; font-weight: bold; */ background-color: transparent; }

linijka 301 (w której się odwołuje do elementu label)
  1. #radio2 label.KwadratLabel.ui-state-hover, #radio2 label.KwadratLabel.ui-state-focus { background-color: #fbf6a2; }
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.