Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: upload - uzywanie iframe
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki
johnyMajster
Witam serdecznie
Mam pytanie odnosnie ładowania plików. A mianowicie skąd mogę wiedziec że plik się skończył ładowac do iframa??

Jest mi to potrzebne do ukrycia gifa loadera.
nospor
Po upoadzie zwróc kod js, który wykona się w iframe i poinformuje góre że już koniec
johnyMajster
no właśnie tylko nie wiem jak sie za to zabrac sad.gif
nospor
Ale czego nie wiesz? Nie wiesz jak kod js zwrócic?

1. echo '<script type="text/javascript">';
  2. echo 'alert("Skonczylem");';
  3. echo '</script>';

i już.

Teraz zamiast alert() masz dac kod ktory powie okienku wyzej ze juz skonczyles.

Albo w głównym oknie daj jakąs metodę js, np o nazwie
finishUpload();
a zamiast alert poprostu wywołaj tę metode na rodzicu
johnyMajster
Ok teraz zrozumiałem smile.gif
W skryptach np tutaj link jest ustawione pewien timeOut do kasowania iframa. Jest ustawiony np na 250. Wg mojej łopatologicznej dedukcji to przez 250ms plik nie zdazy sie załadowac do iframa a zostanie on skasowany? Nie rozumiem o co z tym chodzi

Czy jak mam w formularzu kilka pól file input musze dla kazdego pola tworzyc iframe?questionmark.gif
zegarek84
chyba nie chodziło tu o upload ;] (ale jeśli czasem to łap przykład: Asynchroniczny upload plików), jeśli chodziło o preload to google i hasło "javascript image preload"
nospor
A po co w ogóle kasować tego iframe? Olej to.

Cytat
Czy jak mam w formularzu kilka pól file input musze dla kazdego pola tworzyc iframe?
A po co? Jeśli pola są w jednym formie to przecież to cały form idzie do IFRAME niezależnie ile ma pól
johnyMajster
Cytat(nospor @ 24.10.2012, 12:31:16 ) *
A po co w ogóle kasować tego iframe? Olej to.

W iframie jest tylko odpowiedź z serwera czyli praktycznie nic dobrze myśle?? Nie ma tam zadnych plików itp?
nospor
Tak. Ale po co coś więcej?

Znaczy jak masz potrzebę to do IFRAME w odpowiedzi możesz walić coś więcej niż tylko ten js. Wszystko zależy co ty tam kombinujesz wink.gif
johnyMajster
Chciałbym zrobic upload kilku plików. Napotkałem problem: jak pokazywac gif loader dla poszczególnych plików.
Musiałbym robic jakies zapytanie ajaxowe?? Ale do czego?
nospor
No to tu byś musiał zrobić tyle formularzy i tyle iframe ile masz plików.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.