za kilka dni mam zamiar zacząć pisać nie duży portal który będę cały czas rozwijał. Jako, że chyba nikt nie lubi pracować jak ma się wszystko rozsypane i mało czytelne pomyślałem, że warto zainteresować się jakimś systemem szablonów, żeby wszystko się ładnie i przyjemnie się trzymało. Tak wiem, w internecie jest wszystko opisane, lecz niektóre artykuły są bardzo bardzo stare i nie aktualne. Dużo osób poleca smarty i go wciska wszędzie gdzie się da, z drugiej strony słyszę, że jest to przestarzały kombajn i żeby trzymać się od niego z dala. Dużo osób też wybiera ten, który przypadnie im do gustu, nie patrząc na wydajność. I jak już tak się dobrze człowiek wczyta w te stare artykuły i te trochę młodsze to w pewnym momencie wpada w kompletny dylemat, dlatego też zwracam się do Was z prośbą nakierowania mnie na coś rozsądnego. Dużo też słyszałem, że system szablonów to tylko dodatkowe obciążenie i nie ma sensu zawracać sobie tym głowy. Dodam jeszcze, że moją uwagę przykuł Twig, co o nim myślicie?
Z góry dziękuje za pomoc