Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: font face generator
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
ensei
Hej, czy znacie dobre generatory font face typu fontsquirrel które będą obsługiwać polskie znaki? W grę wchodzą również płatne generatory.
prowseed
ale to od fonta zalezy, a nie od generatora...
ensei
Od fonta zależy jakiego generatora użyć?
abort
Na moje oko wygląda to tak, że generator ma do dyspozycji fonty. Każdy font ma właściwości - jedną z tych właściwości, którą Ty potrzebujesz jest właściwość "posiadania polskich znaków". I to zależy od fonta - w każdym generatorze dla danego fonta powinieneś dostać takie same rezultaty, wszak generator "sam" nie wygeneruje polskich ogonków i nie przypisze im kodów. Przynajmniej ja to tak rozumiem.
No chyba że czegoś nie doczytałem w pierwszym poście...
ensei
Polskie znaki są w ttf. Jak używam darmowych generatorów do formatu svg eot itd to tet znaki zanikają. Nie wliczając w to generatora squirrel, którego nie mogę użyć bo pluje o licencje.
abort
Może ten wątek ze StackOverflow coś pomoże?
http://stackoverflow.com/questions/5477521...t-font-squirrel
erix
Cytat
Hej, czy znacie dobre generatory font face typu fontsquirrel które będą obsługiwać polskie znaki?

Ja nie mam z tym żadnych problemów.

Polskich znaków nie ma wtedy, gdy projektant czcionki nie uwzględnił akcentów. Więc albo musisz poprosić autora czcionki o dorzucenie brakujących znaków, albo poszukać innej. Generator nie ma tu nic do tego, a FS działa idealnie, jeśli chodzi o polskie krzaczory.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.