Otóż mój problem polega na formatowaniu tekstu, na sam początek podaję fragment lay'a ( kolorowe tło ) na które wrzucam napisy ( odnośniki do innych stron ):
php, body { background-color: #FFFFFF; margin: 0; padding: 0; background-position:center; } .zalogowanyKtoZRodziny { background-color: #4F86F7; height: 50px; width: 100%; position: absolute;} #tresc { background-color:#FFFFFF; height:auto; width: auto; position: absolute; margin-top:50px; margin-left:275px ;} #pasek_pionowy { background-color:#4F86F7; height:600; width: 2; position: absolute; margin-top:50px; margin-left:265px ;} .Logo{background: transparent url(Logo.png);position: absolute; margin-left:51px ; margin-top:50px; height:128px; width:128px; background-position: center;} .ProduktyIco{background: transparent url(UstawieniaIco.png);position: absolute; margin-left:51px ; margin-top:180px; height:44; width:150px; background-position: center;} .OpisIco{background: transparent url(PracownicyMini.jpg);position: absolute; margin-left:51px ; margin-top:330px; height:44; width:150px; background-position: center;} #Produkty { background-color:#FFFFFF; height: 100; width:270px; position: absolute; margin-top:225px;} #Opis { background-color:#FF00FF; height: 90; width:270px; position: absolute; margin-top:375px;}
to jest plik CSS określający styl index-u ( strony głównej )
Teraz daję plik PHP, który zawiera odnośniki, które mają być umieszone na fragmencie (#ProduktyWLodowce)
<head> <?php // sprawdzenie czy zmienna $add_site istnieje ?> <style type="text/css"> p.test { color: green; font-family: Verdana; font-style: normal; font-size: 2px; text-decoration: none; text-transform: none; text-indent: 0ex; } a { color: black; text-decoration: none; } a:hover { color:blue; } </style> </head> <p class="test"><a href="index.php?show=1">Dodaj produkt</a></p> <p class="test"><a href="index.php?show=2">Usuń produkt</a></p> <p class="test"><a href="index.php?show=3">Pokaż co dzis mogę zjeść</a></p> <p class="test"><a href="index.php?show=4">Zaplanuj obiad na jutro po szkole :)</a></p>
Tak umieszczam to w wyznaczonym fragmencie:
plik: PHP
<div id="Produkty"> <?php include "MenuProdukty.php"; ?> </div>
Analitycznie mam zrobione z Opisem ( też osobny plik php z odnośnikami ). Problem polega na tym, że nie mogę manipulować tymi odnośnikami. Nie działa mi to że np. chcę aby po najehaniu w Produktach odnośnik byłby czerwony a w opisie Zielony....
Co robię nie tak??