<table style="margin:0 auto;"> <tr> <td> Numer Tel: <br /> Hasło: </td> <td> <input type="text" class="inputtext" name="nick"><br /> <input type="password" class="inputtext" name="haslo"><br /> </td> </tr> </table> <center> <input type="checkbox" name="checks" onclick="checkbox()"> Akceptuję <A style="font-size: 12px; display:inline; color: #000000; margin:0 auto; padding:0; font-weight:bold" href="#">regulamin</a> serwisu, chcę założyć swoje konto!</br> <input type="submit" name="ok" value="Rejestruj" disabled="true"><br><br> </center> </form> <? // jeli zostanie nacinięty przycisk "Rejestruj" { $nick = $_POST['nick']; $imie = $_POST['imie']; $nazwisko = $_POST['nazwisko']; $haslo = $_POST['haslo']; // sprawdzamy czy wszystkie dane zostały podane else { // filtrujemy dane // sprawdzamy czy jest już użytkownik o takim loginie // jeli już istnieje else { // pobieramy aktualną datę date_default_timezone_set('Europe/Warsaw'); // kodujemy hasło //gnerowanie kodu // tworzymy zapytanie $query = "INSERT INTO `konta` (`login` , `haslo`, `data_rejestracji`, `aktywacja`) VALUES ('$nick', '$haslo', '$data', '$aktywacja')"; // jeli zapytanie wykona się poprawnie to zostanie wywietlony stosowny komunikat if(mysql_query($query)) echo '<center>Zostałes poprawnie zarejestrowany! Musisz aktywować konto!</center><br /><br>'; $link = 'aktywacja.php?kod='.$aktywacja.'&id='.$dane[0]; } } } // koniec buforowania ?>
przy probie tworzenia konta wyskakuje mi blad: Warning: mysql_num_rows(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in C:\xampp\htdocs\register.php on line 86
linia 86 odpowiada jak widzicie za komunikat jezeli dane konto juz istnieje lecz moja baza danych jest obecnie pusta. Prosze o pomoc.