Witam
Otóż już mam trochę do czynienia z programowaniem obiektowym ( jak i z jednobazowym i wielobazowum ( C++ np. ) ) i mam następujące pytanie. Język PHP jest językiem zorientowanym obiektowo zatem wypadałoby w nim kodzić właśnie w taki sposób.
Widzę wiele kodów jednak napisanych strukturalnie bądź tak i tak. Sam się bawie PHP ( nie nie, nie jestem freelancerem i nie psuje wam rynku, tylko osobista zabawa ).
Chciałbym sięgnąć rady użytkowników bardziej doświadczonych. Mogę sobie zaimplementować interfejs ba, nawet kilka interfejsów, które bym podłączał do wybranych klas np. Klasa użytkownik potrzebuje metod: addUser, removeUser, authorizationUser etc.. Na tabela Warzywa chcę wykonywać ( addRecord, deleteRecord, showRecords ), a na tabeli Opisy ( addRecord, deleteRecord, showRecords ), zakładam, że mam relację 1(Warzywo) -<N(Opisy). Lepiej napisać interfejs IWarzywo oraz IOpisy i podłączać je do klasy, jakie utworze czy jakoś to rozplanować i Polimorficznie wywoływać addRecord, deleteRecord, showRecords??
Czy kiedy napiszę klasę jakąś to w funkcjach w niej zdeklarowanych mogę także normlanie używać stylów css??
Pozdrawiam