Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Jak legalnie sprzedać.
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
VeParadox
Mam pewne zamiary i potrzebuje pewnego rozwiązania. Załóżmy że mam forum z dość dochodowymi reklamami. Jak legalnie sprzedać komuś procentowy udział w tych zyskach? Oczywiście DG nie mam. Chciałbym zrobić to z poziomu zwykłego konsumenta. Ewentualnie w grę wchodziła by jeszcze sprzedaż X% części całego forum. Jak to legalnie zrobić? Na jakich zasadach questionmark.gif
Zależy mi na jakimś rozsądnym rozwiązaniu, bardzo proszę o jakieś podpowiedzi.
Pozdrawiam.
CuteOne
Przejdź się do prawnika, on udzieli ci właściwych odpowiedzi a nie domysłów (jak często bywa na forum)
VeParadox
Prawnik też człowiek, może tu zajrzy wink.gif Niemniej jednak wasze domysły są pożądane.
KKzone
Skoro masz dochodowe forum powinno cię stać na porady prawne.
VeParadox
Cytat(KKzone @ 9.11.2012, 16:48:22 ) *
Skoro masz dochodowe forum powinno cię stać na porady prawne.
Nie napisałem że mam. Napisałem natomiast prośbę z zapytaniem jak zapatrujecie sie na dany temat. Twój post ma służyć przekomarzaniu sie , czy jak.. ?
Beniooo
Ja tez bym radził iść do prawnika, tutaj ktoś może najzwyczajniej na świecie się pomylić.
Grzesiek
Jeśli jesteś właścicielem forum które regularnie (słowo klucz) daje przychód Twoim "obowiązkiem" jest założyć działalność gospodarczą. Jedyne odstępstwa jakie przychodzą mi do głowy to gdy przychód w ciągu roku jest mniejszy niz 3000 zł, lub gdy działalność forum prowadzisz poza granicami kraju.

Zaznaczam, ze nie jestem prawnikiem smile.gif aha i w moich przemysleniach założyłem że sprzedajesz miejsca reklamowe bezpośrednio reklamodawcą, jeśli to jakiś AdSense lub AdTaily, to można to zrobić jako osoba prywatna, ale jak dokładnie to wygląda to nie wiem, oczywišcie podateczek tak czy inaczej odprowadzic trzeba wink.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.