Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Zamiast SMARTY?
Forum PHP.pl > Forum > PHP
onlyX
Jakie systemy szablonów zaproponowalibyście w zastępstwie ciężkiego SMARTY?
Chodzi mi o klasę szablonów, która mniej obciązała by serwer, nie miała zbędnych bajerów (tylko najczęściej używane funkcje: subsekcje itp.) i najlepiej jakby nie kompilowała kodu pośredniego. Jednak ważne, żeby sposób tworzenia szablonów jak najbardziej przypominał ten ze SMARTY.

Czy istnieją takie klasy i gdzie mogę je pozyskać wraz z przykładami użycia?
.dragonfly
Polecam zapoznanie sie w pierwszej kolejnosci z tym tematem smile.gif
http://forum.php.pl/index.php?showtopic=18509
onlyX
W tamtym temacie wymieniane są tylko duże rozwiązania. A mi chodzi o odchudzoną wersję SMARTY, a szczytem marzeń jest żeby taka klasa nie tworzyła kodu pośreniego.
FiDO
Cytat(onlyX @ 2004-09-10 22:30:32)
W tamtym temacie wymieniane są tylko duże rozwiązania. A mi chodzi o odchudzoną wersję SMARTY, a szczytem marzeń jest żeby taka klasa nie tworzyła kodu pośreniego.

Nie sadze, abys cos takiego znalazl. Mozesz za to napisac sam smile.gif Gwarantuje jednak, ze chocbys nie wiem jak dobry byl to nie pobijesz szybkosci silnikow kompilowalnych do kodu posredniego.
Znam 3 klasy bedace odchudzonymi wersjami Smarty. SmartTemplate, Smarty Light oraz moja wlasna, ktorej jeszcze nieopublikowalem. Wszystkie opieraja sie na kodzie kompilowalnym, dzieki czemu moga byc szybsze od tradycyjnych. Wszystkie 3 sa szybsze od Smarty, jedne mniej drugie wiecej.. oczywiscie przy odpowiednio mniejszych mozliwosciach od Smarty.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.