Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Amazon Kindle 4 - Synchronizacja
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
Bateria
Witam!
Mam problem z Amazon Kindle 4. Całe czas wyświetla mi się jakiś ebook po niemiecku którego nie mogę usunąc.
Książki i zdjęcia które wrzucę na amzon.com również się nie synchronizują.
Próbowałem na różnych łączach internetowych, restartu urządzenia itd.
Nic nie pomaga.

Jaśniej pisząc czytnik ebooków Amazon Kindle 4 nie synchronizuje mi plików z dyskiem Cloud Drive na amazon.com
Speedy
Jak chcesz wywalić te pliki, to musisz podłączyć czytnik do komputera przez USB i usunąć je ręcznie.
Z tego, co wiem, synchronizować pliki z Amazona za darmo można tylko poprzez połączenie WiFi. Nie chciało mi się w to bawić, bo wygląda na to, że Amazon Kindle nie potrafi łączyć się z sieciami z zabezpieczeniami WPA2-PSK i nie chciałem sobie specjalnie przekonfigurowywać routera tylko po to, żaby mi się Amazon Kindle podłączył.
Najprościej wrzucać ebooki przez USB. Mój Kindle czyta standardowe formaty ebooków (*.mobi, *.pcr i inne), ale potrafi też czytać pdf-y, choć odczyt jest wtedy niższej jakości, ale w niektórych sytuacjach warto z tego skorzystać.
Dodatkowo, przydatne narzędzia do konwersji plików tekstowych na format ebooków, to Calibre i Mobi Pocket Creator. Fajny sklep z polskimi (choć nie tylko) ebookami: http://nexto.pl
Tyle na razie w temacie.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.