Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: czytnik kodów kreskowych
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
john_doe
potrzebuję czytnik kodów kreskowych ( zwykły sklepowy by wystarczył ), podłączony do komputera, ok kupię sobie smile.gif

teraz chciałbym aby na akcję zczytania wartość input text lub diva zwiększała się o 1.

zasymulowałem sobie coś takiego na www - na kliknięcie przycisku.

Jak osiągnąć to samo z użyciem czytnika? macie może jakieś pomysły?
batman
Czytnik po odczytaniu kodu, przesyła go do odbiorcy (w tym przypadku na stronę www). Po kodzie wysyłany jest znak nowego wiersza, co w przypadku formularza powoduje jego wysłanie. Możesz w js przechwycić akcję submit i zwiększyć licznik.
john_doe
orientujesz się czy zwykły czytnik - taki sklepowy za 300 zł - daje enter?

ok, a co jeśli to nie jest formularz?

w sumie mógłbym zrobić formularz, w css ukryć przycisk dając mu kolor tła + value="" a akcję form dać action="#" questionmark.gif?
batman
Czytnikiem bawiłem się dawno temu, więc nie wiem jak jest teraz.
Na stronie musi się znaleźć coś, co odbierze dane z czytnika, a formularz idealnie się do tego nadaje. Możesz go ukryć w stylach, tylko musisz pamiętać, by przed odczytem kodu ustawić focus na elemencie odbierającym dane. Możliwe, że jest jakaś biblioteka js, która zastąpi formularz. Trzeba poszukać.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.