Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Indeksowanie forum przez zewnętrzna stronę.
Forum PHP.pl > Forum > Optymalizacja i pozycjonowanie stron - SEO
xxdrago
Witam, mam forum i na nim zainstalowany specjalny moduł sitemap, mam też "specjalnego" bloga który ma na celu wspomóż forum. I teraz takie pytanie jak bym sobie napisał, skrypt który pobiera mi tematy a raczej linki tematów do forum i wstawił go na tego bloga to by coś to pomogło? Do tego generowałbym jakieś title dla tego linku... Taki mały schemat:

Moje forum
|
V
-Tematy
-Kategorie
|
V
Blog (specjalna podstrona)
I
V
Generowanie linków do tematów , kategorii oraz opisu....

Czy to nie przejdzie? Taki sitemap na zewnętrznym serwerze i inna domena.
Omni
Jak dla mnie bezsensowna robota - domena która będzie miała spełniać rolę indeksera jest mocno narażona na bana od Google za spam (dodatkowo żeby to było skuteczne taki blog musi mieć dużooo odwiedzin botów Google a jeśli takowa sytuacja ma miejsce to lepiej po prostu z tego bloga daj linka sitewide do swojego forum)

Skoro masz sitemap dla swojego forum wystarczy że dodasz ją do swojego konta w Google Narzędzia Dla Webmastera i po sprawie (Google będzie cyklicznie pobierało taką sitemape i indeksowało wszystko co tam nowego się pojawi) - zdecydowanie tą opcję Ci polecam jest skuteczna i bezpieczna dla twojego forum
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.