Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Przekazywanie emaila (gmail) do url
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
Van Pytel
Mam poczte na gmailu i teraz chce tak zrobić - jeśli przyjdzie dany email z adresu xyz gmail przesyłał mi ten email na podany url.
Czy znacie taką możliwość? Jeśli tak to jak to zrobić?
Jesli gmail takiej funkcji nie obsługuje to może inna poczta. Na gmailu nie znalazłem takiej możliwości. Może znacie jakąś?

Nie chce stawiać klienta pocztowego po stronie serwera.

Dzięki za odpowiedż.
nospor
Przesyła na URL? Czyli ma ci wykonać link:
http://twoja_strona.pl/adres=xyz
?

Tak z czystej ciekawości: a czemu to ma służyć?
!*!
Może przerób powiadomienie SMS z kalendarza http://lifehacking.pl/2012/07/03/gmail-wla...-nowej-poczcie/
Van Pytel
@nospor zgadza się treść może być przesyłana w zmiennej GET lub POST.
Po co mi to? Mam emaila w domenie. I mam tam jakiś email techniczny/pomocny. I teraz aby nie sprawdzać (co jakiś czas) poczty pomyślałem, że można treść wysłać na www a potem z www odpisywać. Bardziej to usprawni pracę. Nie muszę przenosić się między dwoma stronami.

@!*! ciekawy ten skrypt w wolnej chwili może dokładnie przyglądne się temu. Ale z tego co widzę wątpię abym go jakoś przerobił sad.gif
!*!
Cytat(Van Pytel @ 12.12.2012, 17:11:46 ) *
@nospor zgadza się treść może być przesyłana w zmiennej GET lub POST.
Po co mi to? Mam emaila w domenie. I mam tam jakiś email techniczny/pomocny. I teraz aby nie sprawdzać (co jakiś czas) poczty pomyślałem, że można treść wysłać na www a potem z www odpisywać. Bardziej to usprawni pracę. Nie muszę przenosić się między dwoma stronami.

A nie możesz po prostu sprawdzić email przez IMAP? Łączysz się z pocztą, sprawdzasz czy email o wybranym temacie istnieje (lub jakieś inne kryterium), jak tak to wyświetlasz + formularz do odpowiedzi. Prościej się nie da. Oczywiście skrypt sprawdzający wrzucasz do crona.

Ewentualnie do obsługi Gmail skorzystaj z ich API.
Van Pytel
Tak zgadza się, ale w tym przypadku musze podać hasło, a nie chce podawać hasła po stronie serwera.
!*!
To albo rybki, albo akwarium. Bez hasła niczego nie pobierzesz.
Van Pytel
Dlatego się zapytałem się. Bo jeśli gmail miałby taką możliwość, że nowe emaile przesyła na jakiś url (www).
!*!
Cytat(Van Pytel @ 16.12.2012, 11:51:28 ) *
Dlatego się zapytałem się. Bo jeśli gmail miałby taką możliwość, że nowe emaile przesyła na jakiś url (www).

Jakby tak było to każdy email, nawet ten nie należący do Ciebie, mógłby być odczytany.
Van Pytel
No tak, ale to może być autoryzacja + szyfrowanie. Ale nie ma co też gdybać, bo i tak nie ma zbyt większego manewru.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.