Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: internacjonalizacja a SEO
Forum PHP.pl > Forum > Optymalizacja i pozycjonowanie stron - SEO
Damonsson
Nigdy nie miałem do czynienia z aplikacją która jest wielojęzykowa i musi mieć dobre (wiadomo, że na tyle dobre na ile się dla, natywnego języka nie przebije) SEO w każdym z tych krajów. Powiedzmy dla 8-10 języków. Jak to rozwiązać? Przyjmę z chęcią jakieś artykułu na ten temat w języku polskim i angielskim i przede wszystkim opis doświadczeń osób, które w przeszłości wykonywały takie aplikacje. Subdomeny na każdy kraj? Czy parametr w url? Czy ani to, ani to?
markonix
Ja troszkę czytałem i patrzyłem na inne strony i częściej są tworzone subdomeny, ostatecznie jednak postawiłem na prostsze rozwiązanie domena.com/LANG (com jest uniwersalne więc lepiej to wygląda). Na pewno język musi być w linku bo gdy ktoś komu przekaże link do strony to ona musi być w jakimś określonym języku. Oprócz tego jak ktoś wejdzie bez języka to wtedy GEOIP.

Od strony SEO pewne jest że pod jednym adresem nie może być wiele różnych wersji zawartości.
jeremiash
zobacz to.
http://pl.wikibooks.org/wiki/PHP/Internacjonalizacja
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.