otóż mam pewien problem. W pliku przyłóżmy 2 mam sobię zmienną. Plik 2 został zaincludowany poprzez plik 1. Lecz z kolei plik 1 został zaincludowany przez plik 0. Gdy próbuję odczytać zmienną x w pliku 1 lub 0 nie da się, co może być przyczyną? Jeszcze dołączę pliki dla rozjaśnienia.
0.
<?php /** * PHP Version Check */ if(phpversion() < 5.3) die('Your version of php is too small, please repeair this.<br />Your version: '.phpversion().'<br />Remaing version: 5.3'); /** * Starters */ /** * Include all helpers */ require $file; require $file; /** * Core implode */ push('init.php','stc_core/'); ?>
Funkcja push(); dołącza plik z tym że najpierw sprawdza czy jest w folderze i zamiast wywalać nieprzyjemnego Notica czy Fatal Errora zwraca wiadomość do wykorzystania w zmiennej.
1. Czyli init.php
<?php /** * First: DataBase informations */ push('db.php','stc_core/'); /** * Second: Downloading data from DB and importing it to array */ push('config.php','stc_core/'); /** * Third: Define important vars */ push('define.php','stc_core/'); ?>
Czyli po kolei dodaję pliki do systemu
2. Czyli inaczej db.php
<?php /** * Making prefix */ /** * Setting var */ $mysql = new CMS_DBH(); /** You can edit **/ $mysql->host = '...'; $mysql->user = '...'; $mysql->pass = '...'; $mysql->base = '...'; ?>
Jeszcze raz powtórzę że właśnie chcę odzdziałowywać na zmiennej $mysql. Dziękuję za pomoc.