Witam,
Czy ktoś wie jak stworzyć w WordPress dodatkowe pole za pomocą php/JavaScript które wypełniałoby się podczas dodawania nowego postu?? Otóż mam joomle i zintegrowałem ją z WordPress'em, stworzyłem moduł do joomli który wyświetla ostatnie postu WordPressa z wielu blogów, wielu bo jet to wersja MU WordPress gdzie każdy może tworzyć dowolną ilość własnych blogów. Wszystko śmiga idealnie tylko została mi ostatnia rzecz. Chcę aby w tym module wyświetlały się posty ale z wybranych kategorii a nie wszystkich. I tu uderzyłem w ścianę, nigdy wcześniej nie miałem doczyszczania z WordPressem... pomińmy kwestię joomli/modułu i pobieranie tych wszystkich danych właśnie tam bo z tym obie dam radę, skupmy się na WordPressie
każdy blog ma własne kategorie, jeśli stworze kategorie w blogu nr1 to nie są one widoczne w pozostałych blogach, a chcę aby w każdym blogu były te same kategorie do wyboru. Próbowałem to ogarnąć przez tydzień i nic z tego, nie da się tak, zawsze są jakieś błędy przy zapisie. Pluginy do dodatkowych pól tez odpadają bo skonfigurowany plugin w blogu nr 1 nie jest widoczny w innych blogach. Pozostaje jedynie edytować pliki WordPressa stworzyć i wyświetlić w php pole np"global-kategorie" z listy wybierałbym jedną z kategorii i zapisywał, dzięki temu że byłoby to stworzone w plikach WordPress to lista wyświetlała by się we wszystkich blogach. Jednak nie mam pojęcia ja i czy można zrobić takie. Nie oczekuje na podsuwanie gotowych rozwiązań ale jakieś tutoriale, przykłady czy sugestie na rozwiązanie tego problemu.