if($blad == 0){
$end_prop_row = $end_prop_row!=''?$end_prop_row:'-';
$distance_prop_row = $distance_prop_row!=''?$distance_prop_row:'-';
$dod_opis_prop_row = $dod_opis_prop_row!=''?$dod_opis_prop_row:'-';
dbManager::edycjaBazy("INSERT INTO ".DB_TABLE_ROWER_PROP." VALUES('', '{$_SESSION['id_user']}', '{$data_prop_row}', '{$time_prop_row}', '{$type_prop_row}', '{$rodzaj_prop_row}', '{$przedwiek_prop_row}', '{$lokalizacja_prop_row}', '{$end_prop_row}', '{$distance_prop_row}', '{$dod_opis_prop_row}', '{$data_dod}', '{$rand_key}', '{$_SESSION['id_user']}')");
$idProp = dbManager::selectBySql("SELECT id FROM ".DB_TABLE_ROWER_PROP." WHERE rand_key='{$rand_key}' AND data_dod='{$data_dod}'");
$kom = dbManager::edycjaBazy("INSERT INTO ".DB_TABLE_ADD_TO_PROP_USERS." VALUES('', '{$idProp[0]['id']}', 'rower_prop', '{$_SESSION['id_user']}', '{$data_dod}')");
echo $kom ?
'udalo_sie' : ''; } else {
LogFile::AddLog("Nie udało się utworzyć propozycji [ rower_prop ] przez usera o nicku [ {$_SESSION['nick']} ]", __LINE__, __FILE__);
return false;
}
}//end if blad 0
przekleiłem na żywca -pominąłem validację jest tutaj sam zapis do bazy, większość zapisów do bazy związanych z pewną grupą zakładek jest wykonywana w ten sposób i to właśnie z nimi mam ten problem może to z powodu braku ifa np. po udanym zapisie w ósmej linijce? W momencie kiedy uda się INSERT metoda zwraca mi true może to powinienem wykorzystać?
PROBLEM ROZWIĄZANY
leżał po stronie jquery -zdarzenie na button "click". Wyjątkowo mi przed chwilą zamulał komputer i trwało ze 3 sekundy nim wpis się dodał -klikałem więc po 3 razy i dodawały się 2-3 wpisy.
Wykonałem dodatkowe sprawdzenie -może się komuś przyda jeśli ktoś będzie miał podobny problem dodałem ifa:
..........
var msiSpr = 0;
$('#add_rower_prop_formul input[type="button"]').click(function(){
if(msiSpr==0){ msiSpr=1;} else { return false; }
//dodatkowa validacja po kliknięciu buttona
//ajax
msiSpr=0;
});
Pozdro