Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php][zend] XAMPP + zend
Forum PHP.pl > Forum > PHP
cerberpat
Witam wszystkich

Mam problem nad którym spędziłem już trochę czasu i powoli wysiadam...
Mam projekt który żyje już trochę i przesiadałem się na nową maszynę i tutaj zonk. Instalacja XAMPP-a spoko konfiguracja oczywiście google itd. Czyli "mod_rewrite" odkomętowany sprawdzałem w katalogu modułów apache jest plik i phpinfo() wskazuje, iż załadował się... "AllowOverRide" ustawione na All więc tutaj też nie powinno być problemu.
No i tutaj pojawia się kłopot... Na starym kompie i jego skonfigurowanym xampp-ie ten projekt normalnie na localu chodzi, a na nowym za nic w świecie... Jest on stawiany na zendzie z url typu "baseurl/modul/kontroler/akcja" i jak stary czyta to jako te składniki i otwiera poprawnie to na nowym mimo konfiguracji jaka opisałem czyta całą ścieżkę jako normalne katalogi czyli jeśli przykładowo base url wskazuje na katalog public to szuka pliku w np lokalizacji "localhost/projekt/public/default/logowanie", gdzie default powinno być czytane jako moduł, a logowanie kontroler...

Pomóżcie proszę bo ja już nie wiem co z tym zrobić... sad.gif
CuteOne
1. Pokaż plik .htaccess
2. Sprawdź czy na pewno rewrite działa jak należy - w nowym katalogu stwórz .htaccess i index.php

.htaccess
Kod
RewriteEngine On
RewriteRule ^aaa$ index.php?id=$1 [L]

index.php
  1. <?php
  2. print_r($_GET);
  3. ?>

odpal http://localhost/katalog/aaa
cerberpat
A teraz ciekawostka...
xampp-win32-1.8.1 mega problemy kminienie i nic po czym nerw i przeinstalowanie na xampp-win32-1.7.4 którego nawet nie konfigurowałem f5 strona ruszyła...

Nie wiem co i jak ale sprawdzałem i konf taki sam tylko wersja starsza i działa...
W każdym razie dziękuje smile.gif i może ktoś też mając podobny problem wypróbuje...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.