Nie wymyśliłem odpowiedniej nazwy tematu, ale chyba coś w ten deseń. Na wstępie informuję, że w PHP jestem laikiem. Od pewnego czasu borykam się z pewnym problemem. Otóż tworzę stronę z ustawieniami konta dla gry. Póki co wszystko szło zgodnie z przewidywaniami, do czasu gdy poza 1 opcją ustawień wprowadziłem drugą: zmiana hasła i zmiana avatara. Obie rzeczy znajdują się na tej samem stronie, stąd wynika problem.
<?php require_once('inc/system.php'); $tytul = "Ustawienia konta"; elseif($_POST['new'] != $_POST['newr']) $msg = "<p class='error'>Hasła różnią się</p>"; elseif(strlen($_POST['new']) < 5) $msg = "<p class='error'>Nowe hasło musi zawierać minimum 5 znaków</p>"; else { if($oUser['haslo'] != $old) $msg = "<p class='error'>Nieprawidłowe stare hasło</p>"; else { $oUser['haslo'] = $pass; $msg = "<p class='info'>Zmieniono hasło</p>"; } } } $zmiana_hasla =" <h2>Zmiana hasła</h2> <form action='#' method='post'> <table cellspacing='10' style='margin:0 auto'> <tr> <td width='150' align='right'>Stare hasło:</td> <td width='150'><input class='input' type='password' name='old'/></td> </tr> <tr> <td align='right'>Nowe hasło:</td> <td><input class='input' type='password' name='new'/></td> </tr> <tr> <td align='right'>Powtórz hasło:</td> <td><input class='input' type='password' name='newr'/></td> </tr> <tr> <td colspan='2' align='center'><input class='przycisk' type='submit' value='zmień'/></td> </tr> </table> "; $uploaddir = "obrazy_profilowe"; // Where you want the files to upload to - Important: Make sure this folders permissions is 0777! $allowed_ext = "jpg, gif, png"; // These are the allowed extensions of the files that are uploaded $max_size = "20480"; // 20kb $max_height = "150"; // This is in pixels - Leave this field empty if you don't want to upload images $max_width = "150"; // This is in pixels - Leave this field empty if you don't want to upload images $extension = $extension[extension]; if ($allowed_paths[$i] == "$extension") { $ok = "1"; } } if ($ok == "1") { if($_FILES['file']['size'] > $max_size) { exit; } if ($max_width && $max_height) { if($width > $max_width || $height > $max_height) { exit; } } { } } else { } $zmiana_avatara = " <h2>Zmiana avatara</h2> <form action='ustawienia.php' method='post' ENCTYPE='multipart/form-data'> Plik: <input type='file' name='file' size='30'> <input class='przycisk' type='submit' value='prześlij'> </form> "; $gra = " ".$zmiana_hasla." ".$zmiana_avatara." "; require_once('inc/szablon.php'); ?>
Zdaję sobie sprawę z tego (chyba, że się mylę

Zapewne mógłbym to zrobić na iframach (poszczególne opcje), ale to raczej większość by mi odradziła...
Dobrym rozwiązaniem byłoby też, gdyby po wejściu w ustawienia.php wyświetlało mi się menu, w którym byłyby linki "Zmień hasło", "Zmień avatar" - ale wtedy chciałbym, aby treść tych stron/podstron również znajdowała się jeszcze w ustawienia.php (chce jak najbardziej ograniczyć ilość plików).
Ktoś ma jakieś pomysły? Proszę o pomoc.
(nie byłem pewny działu)