Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [CSS][JavaScript][HTML]Wyciągnięcie listy kanałów z WeebTV
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
pabloemax
Witam, mam pytanie i prośbę, czy ktoś mógłby mi napisać w jaki sposób mogę wyciągnąć listę kanałów online z weeb.tv? chodzi mi o listę kanałów dostępną np na tej stronie, po prawej stronie od odtwarzacza. WeebTV - NatGeo
webdice
file_get_contents, pref_match_all.
pabloemax
Rozumiem ze lepiej jest uzyc tej drugiej funkcji czy ktoras z nich lub jakas inna funkcja php pozwoli mi na wyciagniecie danych z innej strony na zasadzie np wyciagniecia adresu href, name, etc z danego diva o danej nazwie?
webdice
Kliknąłęś przynajmniej w te link? Pierwsza funkcja pobierze Ci źródło strony, drugą musisz użyć do wybrania się interesujących elementów z wykorzystaniem wyrażeń regularnych.
pabloemax
Kliknalem ale myslalem ze albo ta albo ta, no ok poprobuje wieczorem, dziekuje i pozdrawiam

Kod
<?php
$hand = curl_init();
curl_setopt($hand, CURLOPT_URL, 'http://weeb.tv/online/natgeochannel');
curl_setopt($hand, CURLOPT_POST, 1);
curl_setopt($hand, CURLOPT_POSTFIELDS, 'title=CURL&action=edit');
curl_exec($hand);
curl_close($hand);
$content = curl_exec($hand);
?>

<?php
preg_match('#<div id="programmeList">([^<]+)</div>#i', $content, $result);

print_r( $result );
?>

Mam taki kod, trochę poczytałem ale chyba coś źle robię, doczytałem że wiele osób poleca curl choć ponoć nie ma to dużego znaczenia przy mało skomplikowanych skryptach w jaki sposób to wyciągnę. Niestety powyższy kod wyrzuca mi
Kod
([^<]+)#i', $content, $result ); print_r( $result ); ?>
tyle po wejściu na stronę?sad.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.