Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP] Redtracker JSON nie działa.
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
DieHappy
Witam napisałem scrypt

1. $url="http://euw.leagueoflegends.com/board/devtracker.php?format=json";
  2. $contents = file_get_contents($url);
  3. $contents = utf8_encode($contents);
  4. $results = json_decode($contents);
  5. echo "<table><thead><tr><td>Wątek</td><td>Autor</td><td>Ranga</td><td>Forum</td></tr></thead><tbody>";
  6. foreach($results as $temat)
  7. {
  8. //var_dump($temat);
  9. //echo "<br />";echo "<br />";
  10. echo "<tr><td><a >postid."#post".$temat->postid.">".$temat->threadtitle."</a></td><td>".$temat->username."</td><td>".$temat->usertitle."</td><td><a >forumid."'>".$temat->forumtitle."</a></td></tr>";
  11. }
  12. echo "</tbody></table>";

I nie chce działać co może być przyczyną? Na komputerze wyskakuje mi błąd w 12 linijce "}", a na serwerze błąd HTTP 500.
Mlodycompany
jak spojrzysz nawet na kolorowanie to widzisz, że 10 linia jest coś nie teges

popraw tą linię na
  1. echo "<tr><td><a href=\"".$postid."#post".$temat->postid."\">".$temat->threadtitle."</a></td><td>".$temat->username."</td><td>".$temat->usertitle."</td><td><a href=\"".$forumid."\">".$temat->forumtitle."</a></td></tr>";
DieHappy
Możesz mi to poprawić? Bo nie widzę co jest nie tak.
DieHappy
No dzięki tylko teraz mam problem z linkami w jsonie jest podane tylko "postid":"9833617","threadid":"978007" a link wygląda tak "http://euw.leagueoflegends.com/board/showthread.php?p=9833617#post9833617" jak to przepisać by odnosiło się do tego linku?
webdice
  1. $a = 'wartosc';
  2.  
  3. print 'tekst przed ' . $a . ' teskst po';

W taki sposób łączysz stringi ze zmiennymi. W przypadku cudzysłowów możesz tak:

1. $a = 'wartosc';
  2.  
  3. print "tekst przed $a teskst po";

Ale zdecydowanie zalecany jest pierwszy przykład.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.