Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Zagnieżdżanie kodu jQuery w HTML, który jest w PHP
Forum PHP.pl > Forum > PHP
Mephis
Witam...

Problem wygląda następująco.

Na swojej stronie chciałbym użyć potwierdzenia czynności. Np. kliknięcia w link... (co w moim przypadku będzie potwierdzeniem skasowania czegoś).
Do takiej funkcji chciałem użyć tego skryptu: http://blog.poslinski.net/jquery-okno-z-potwierdzeniem/

Podany kod JS który ma znajdować się u dołu strony, umieściłem jak należy. Wszystko by zapewne działało, gdyby nie to, że cały kod HTML to szablon zawarty w $szablon i inkludowany jest na reszcie stron.

Niestety, gdy wkleję kod JS:
  1. <div id="confirm"></div>
  2. <script src="jquery.js" type="text/javascript"></script>
  3. <script type="text/javascript">
  4. $(document).ready(function(){
  5. $(".confirm").click(function(){
  6. $("#confirm")
  7. .css({opacity:0.95})
  8. .fadeIn()
  9. .html('<div><div><h1>Przekierować?</h1><p><button onClick=\"location.href=\'' + $(this).attr("href") + '\'\"> TAK </button> <button> NIE </button></p></div></div>');
  10. return false;
  11. });
  12. $("#confirm").click(function(){$(this).fadeOut();});
  13. });

to PHP nie może tego zinterpretować.. Wiem tylko tyle, że błąd leży w tym, że skrypt wyżej zawiera cudzysłowie które "kończą" to co jest zawarte w $szablon.

Ma ktoś pomysł jak to zrobić, w jaki sposób użyć tego skryptu?
pitu
Zamknij kod szablonu pomiędzy '.

$szablon = 'kod html';
Mephis
Niestety nie działa, gdyż w w środku szablonu umieszczam ". $cos ."...

Edytuję..

Poradziłem sobie.
Kod JS, poczynając od <div id='confirm'> zapisałem w HTML'm poczym zainkludowałem go w odpowiednie miejsce.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.