mam dość nietypowy problem... otóż nie miałem do tej pory styczności z Oracle (głównie SQL i MySQL) i mam z lekka spory problem. Dostałem za zadanie posprzątać trochę po poprzedniej osobie, która zajmowała moje stanowisko no i mam kilka problemów i pytań.
Po pierwsze wiem, że mamy w firmie jakąś hurtownię danych postawioną właśnie na Oracle, mam do nie tylko adres IP oraz login i hasło. Nie mam zielonego pojęcia jak się do niej dostać... jak podejrzeć bazę itd. Może bardziej tutaj doświadczeni będą w stanie pomóc jak się do tego zabrać?
Po drugie czy są jakieś programy do podglądu bazy, tabelek itd. (coś jak dla MySQL np Heidi)

pozdrawiam
//edit:
ad 2. znalazłem rozwiazanie w postaci Oracle SQL Developer
ale teraz mam pytanie, bo mam co prawda wglad w baze, ale ona sie cyklicznie aktualizuje, sa podobno jakies skrypty gdzie zamonotowane. mam tez plik .xls w ktorym za pomoca makr odbywa sie polaczenie wlasnie do tej bazy, ktora jest aktualizowana.
ma ktos moze pomysl gdzie szukac tych "update"-ow? ponoc jest to zrobione jakimis Jobami, ktore sie raz dziennie wlaczaja