Stworzyłem sobie mały formularz w html-u, ale mam problem z php, gdyż nie wiem co dalej zrobić, by on wysyłał dane do mnie.
Na razie mam coś takiego:
<form id="formElem" name="formElem" action="" method="post"> <fieldset class="step"> <p> <input id="name" name="name" type="text" AUTOCOMPLETE=OFF /> </p> <p> <input id="adres" name="adres" type="text" AUTOCOMPLETE=OFF /> </p> <p> <input id="telefon" name="telefon" type="text" AUTOCOMPLETE=OFF /> </p> <p> <input id="email" name="email" type="email" AUTOCOMPLETE=OFF /> </p> </fieldset>
itd. aż do
W pliku .php natomiast:
<?php $name = $_POST['name']; $from = $_POST['email']; $msg = "<b>Imię i nazwisko:</b> " .$_POST['imie'] ."<br>\n"; $msg .= "<br>\n"; $msg .= "<b>Adres zamieszkania:</b> " .$_POST['adres'] ."<br>\n"; $msg .= "<b>Telefon:</b> " .$_POST['telefon'] ."<br>\n"; $msg .= "<b>Adres email:</b> " .$_POST['email'] ."<br>\n"; $msg .= "<b>Typ rejsu:</b> " .$_POST['typrejsu'] ."<br>\n"; $msg .= "<b>Liczba rezerwowanych miejsc:</b> " .$_POST['liczbamiejsc'] ."<br>\n"; $msg .= "<b>Dodatkowe ubezpieczenie:</b> " .$_POST['ubezpieczenie'] ."<br>\n"; $msg .= "<b>Sposób płatności:</b> " .$_POST['platnosc'] ."<br>\n"; $msg .= "<b>Imię i nazwisko Płatnika:</b> " .$_POST['platnik'] ."<br>\n"; $msg .= "<b>PESEL Płatnika:</b> " .$_POST['pesel'] ."<br>\n"; $msg .= "<b>Potwierdzenie wpłaty zaliczki:</b> " .$_POST['zaliczka'] ."<br>\n"; ?>
Ktoś ma pomysł co tu zrobić lub poprawić, aby zadziałał? Będę bardzo wdzięczny za każdą pomoc.
Pozdrawiam