Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Fehler - próba połączenia z bazą danych
Forum PHP.pl > Forum > Bazy danych > MySQL
SiliBriah
Witam. Założyłem domene z hostingiem i wszystko działą. Przez program filezilla wgrałem silnik pewnej gry. gdy przyszło do instalacji silnika na stronie muszę połączyć się z baza danych. Wszystkie dane wpisuje prawidłowo gdyż sprawdzałem to niejednokrotnie. Gdy klikam instalacje wychodzi błąd (fehler). Domene p[osiadam na friko.pl a nazwa domeny to privogame.za.pl. Nie wiem co może być tutaj problemem proszę o jakąkolwiek podpowiedz co z tym zrobić.
thek
Komunikat (po hiszpańsku chyba) mówi o niedostępności bazy danych. Trudno bez jakiejkolwiek informacji z debugiem "wyczarować" odpowiedź.
SiliBriah
Z tego co wiem jest to po niemiecku błąd. Ale co ja mogę zrobić. Co sprawdzić? Co zrobić?
bigZbig
Samo słowo felher oznacza błąd ale nie mówi nic o rodzaju błędu. Być może podałeś złe hasło albo użytkownika - zwróć uwagę czy kopiując nie zaznaczyłeś przypadkiem spacji na początku lub końcu hasła lub użytkownika, albo nazwy bazy danych. Zróć uwagę na wielkość liter. Nie wiem jak jest na za.pl ale sprawdź czy podałeś prawidłowego hosta. Na większości serwerów jest to localhost ale znam też takie, które wymagają wpisania np. mysql5 lub inne. Niekiedy nazwą użytkownika jest pełen adres email, a nie tylko to co przed znakiem @.
SiliBriah
Próbowałem wielu rzeczy. localhost jest od razu wpisane ale i zmieniałem na nazwe podaną z friko.pl na bazie danych znalazłem treż pełen adres email i też wpisywałem. Meczyłem się kilka godzin i nic nie pomaga.
alegorn
spróbuj odpalić to na jakimś innym serwerze, nawet na lokalnym będziesz miał większą pewność co do ustawień serwera.
generalnie na odległość trudno jest coś doradzić, ewidentnie jest komunikat o problemach z mysql. odpal jaki testowy skrypt w php, zobaczysz czy ci sie polaczy do bazy...

j.
SiliBriah
Ja jestem w tym całkiem zielony. prosił bym o prostrze wytłumaczenie jak to zrobić. Albo komuś na pw podam wszystko do bazych danych i by mi to sprawdził.
sazian
w panelu administracyjnym na pewno masz podane wszystkie dane i wystarczy je przekopiować bez kombinowania

a tak swoją drogą fajny komunikat http://translate.google.pl/#es/pl/mySQL%20...20inconveniente
SiliBriah
Kopiuje wszystko i to nic nie daje. Nie wiem w czym jest problem.

Pomoże mi ktoś? może wyśle na pw dane skopiowane z meila o bazie danych i sprawdził by mi to ktoś?

Może ktoś pomóc? Czy nie?
sazian
sprawdź poprawność danych
sprawdź swoim skryptem czy się łączy np. $db = new mysqli('host','użytkownik','hasło','baza');echo $db->connect_error;
sprawdź czy niem pliku sql który trzeba wgrać do bazy
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.