Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Liceum vs Technikum
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
forteks
Witam! Jest to mój pierwszy post, więc nie wiem czy do dobrego działu to piszę.

Jestem w 3 klasie gimnazjum, interesuję się informatyką - głównie programowaniem. Coś tam umiem zaprogramować w Turbo Pascalu, HTML, CSS i troszkę w PHP. Z matmy jestem raczej dobry, uczestniczę w konkursach czasem. Z humanistycznych raczej średni.

Chciałbym w przyszłości zostać programistą. Po szkole średniej na 99,999% pójdę na studia.

Gdzie lepiej iść po gimnazjum - do technikum czy liceum?

Z góry dzięki za odpowiedzi i proszę nie usuwać wątku wink.gif
toffiak
Zdecydowanie liceum, tam nauczysz się bardzo ważnych dla programisty rzeczy takich jak: budowa komórki, jakie PH ma mają kwasy i zasady, poznasz twórczość wielkich pisarzy żyjących setki lat temu...

a tak na poważnie w liceum będzie uczył się wszystkiego, czyli niczego, jako dla przyszłego programiasty będą to stracone lata, lepiej wygląda technikum tam przynajmniej będziesz miał jakiś zawód.
To czy wybierzesz jedno czy drugie nie ma większego znaczenia dla przyszłego pracodawcy liczyć się będą głównie twoje umiejętności związane z podejmowaną pracą, dyplom dobrej polskiej uczelni także nie gwarantuje pracy.
Pawel_W
jak tak dalej pójdzie to liczba takich tematów spowoduje przepełnienie inta, ludzie, zadawajcie sobie trud i szukajcie na forum...

ja, będąc obecnie w klasie maturalnej liceum, gdybym mógł wybierać jeszcze raz, pewnie poszedłbym do technikum, nie wiem jak to tam wygląda, ale dla mnie liceum to nic poza 3 lata wyrzucone w błoto... poza matematyką nie nauczyłem się NIC konkretnego, aż żal czasem słuchać...
batman
Temat poruszany wiele razy.
Zamykam.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.