Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [Solved] Błąd przy wprowadzaniu danych.
Forum PHP.pl > Forum > Bazy danych > MySQL
PeeR
Witam od razu mówie, że jestem totalnie nowy z mysql smile.gif

Oto moja tabela:
  1. mysql> DESCRIBE Produkt;
  2. +-----------+-----------------------------------------------------------------------------+------+-----+---------+----------------+
  3. | FIELD | Type | NULL | KEY | DEFAULT | Extra |
  4. +-----------+-----------------------------------------------------------------------------+------+-----+---------+----------------+
  5. | id | int(10) | NO | PRI | NULL | AUTO_INCREMENT |
  6. | nazwa | varchar(100) | YES | | NULL | |
  7. | cena | decimal(9,2) | YES | | NULL | |
  8. | stan | enum('nowy','używany','zepsuty') | YES | | NULL | |
  9. | kategoria | enum('elektronika','kultura_i_rozrywka','sport_i_wypoczynek','motoryzacja') | YES | | NULL | |
  10. | zdjęcie | varchar(255) | YES | | NULL | |
  11. | opis | mediumtext | YES | | NULL | |
  12. +-----------+-----------------------------------------------------------------------------+------+-----+---------+----------------+
  13. 7 rows IN SET (0.37 sec)

I przy wprowadzaniu danych mam taki problem:
  1. mysql> INSERT INTO 'Produkt' VALUES ('', 'Maszynka', '500', 'używany', 'elektronika', 'zdjecia/litwa_23.jpeg', 'Wysoko obrotowa.');
  2. ERROR 1064 (42000): You have an error IN your SQL syntax; CHECK the manual that corresponds TO your MySQL server version FOR the RIGHT syntax TO USE near ''Produkt' VALUES ('', 'Maszynka', '500', 'używany', 'elektronika', 'zdjecia/lit' at line 1

Chyba jest jakiś oczywisty błąd którego nie zauważam bo jestem noobem z tej dziedziny biggrin.gif

ROZWIĄZANE: Nazwę bazy danych dajemy w ` ` a nie w ' ' smile.gif
mmmmmmm
INSERT INTO `Produkt`...
PeeR
Dzięki. Ale nawet sam znalazłem smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.