Oto moja tabela:
mysql> DESCRIBE Produkt; +-----------+-----------------------------------------------------------------------------+------+-----+---------+----------------+ | FIELD | Type | NULL | KEY | DEFAULT | Extra | +-----------+-----------------------------------------------------------------------------+------+-----+---------+----------------+ | id | int(10) | NO | PRI | NULL | AUTO_INCREMENT | | nazwa | varchar(100) | YES | | NULL | | | cena | decimal(9,2) | YES | | NULL | | | stan | enum('nowy','używany','zepsuty') | YES | | NULL | | | kategoria | enum('elektronika','kultura_i_rozrywka','sport_i_wypoczynek','motoryzacja') | YES | | NULL | | | zdjęcie | varchar(255) | YES | | NULL | | | opis | mediumtext | YES | | NULL | | +-----------+-----------------------------------------------------------------------------+------+-----+---------+----------------+ 7 rows IN SET (0.37 sec)
I przy wprowadzaniu danych mam taki problem:
mysql> INSERT INTO 'Produkt' VALUES ('', 'Maszynka', '500', 'używany', 'elektronika', 'zdjecia/litwa_23.jpeg', 'Wysoko obrotowa.'); ERROR 1064 (42000): You have an error IN your SQL syntax; CHECK the manual that corresponds TO your MySQL server version FOR the RIGHT syntax TO USE near ''Produkt' VALUES ('', 'Maszynka', '500', 'używany', 'elektronika', 'zdjecia/lit' at line 1
Chyba jest jakiś oczywisty błąd którego nie zauważam bo jestem noobem z tej dziedziny

ROZWIĄZANE: Nazwę bazy danych dajemy w ` ` a nie w ' '