Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Problem z transferem domeny
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
adgad
Witam,
mam problem z transferem domeny.
mam konto w pewnej firmie: przykladowyhosting.pl
Mam tam subdomenę: subdomena.przykladowyhosting.pl oraz domenę pl nazwisko.pl
Napisałem do firmy świadczącej usługę hostingową o kod authinfo, odpisali że trzeba się zgłosić do rejestratora. Ok. Napisałem i dostałem informację że muszę napisać z maila opartego o domenę przykladowyhosting.pl. Spytałem czy mogę wysłać z maila opartego o domenę którego sprawa dotyczy to otrzymałem informację że powinno być tak jak w pierwszym mailu określili(mail oparty o domenę przykladowyhosting.pl). No to wysłałem z adresy który utworzyłem: nazwa@subdomena.przykładowyhosting.pl. Odpowiedź - to nie jest autoryzowany adres email. Wg mnie jest, zresztą już nie wiem z jakiego maila mam pisać, a żadnego maila nie chcą przyjąć. Miał ktoś podobną sytuację? To celowe działania rejestratora czy po prostu ze złego adresu wysyłam te maila(no ale z jakiego wysłaćquestionmark.gif)
O$iek
Dla której domeny chcesz kod authinfo? Bo chyba nie dla przykladowyhosting.pl. Jeżeli chodzi o domenę nazwisko.pl, to wyślij maila z admin@nazwisko.pl i tyle.
adgad
Chce uzyskać kod authinfo dla domeny pl czyli nazwisko.pl. przykładowyhosting.pl to adres hostingu z którego korzystam. No i wysłałemz maila domenowego, a wcześniej pytałem czy mogę wysłać z maila właśnie który dotyczy domeny, to dostałem odpowiedź że tylko z autoryzowanego maila opartego o domenę przykladowyhosting.pl Napisałem do firmy hostingowej z pytaniem jaki jest to autoryzowany mail, to mi odpisali jeszcze lepiej: proszę napisać z maila z którego zamawiałem usługę - a ja cały czas się kontaktuję z rejestratorem z tego maila. Więc tak to wygląda jakby rejestrator utrudniał sprawę, tylko nie wiem czemu. Dodam jeszcze że nie mam maila admin@nazwisko.pl(ale utworzyć mogę) lecz imie@nazwisko.pl i z tego wysyłałem. Zobaczymy co odpiszą smile.gif

Niestety sprawa wygląda tak że firma hostingowa podała swój mail i teraz nie mam dostępu do kodu authinfo. Zmiana danych też nie wchodzi w rachubę ze względu na to że nie mam CSA Abonenta. Może ktoś podpowiedzieć do kogo się udać w takiej sprawie? Domena jest oczywiście na mnie.
KKzone
kod authinfo pewnie chodzi o maila którego używałeś przy rejestracji domeny, ja tak miałem.
adgad
No właśnie o to chodzi że kontaktowałem się z rejestratorem z maila podawanego podczas rejestracji, ale rejestrator twierdzi że to nie jest ten mail. Ponawiam zatem pytanie: do kogo się udać? Do NASK? Chyba ktoś ich nadzoruje w razie jakichś nieprawidłowości(a rejestrator ma informacje na stronie o certyfikacie naska).
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.