Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Praca za granica
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
usb2.0
Siemano,
jak w temacie może ktoś z was pracował poza granicami naszego pięknego kraju?
albo nawet w Cambridge to do ktorego się wybieram niedługo i chciałbym tam poszukać pracy.
Jestem ciekaw czy tam łatwiej znaleźć pracę pomijam już kwestie finansowe.
Natomiast sama praca to ofc php czy jakis nawet junior php
Czekam na opinie
Twist
Ja jestem front-endowcem i designerem w Irlandii, czyli trochę pokrętnie, ale wpisuje sie w temat. Jak masz jakies konkretne pytania to śmiało.
Wprawdzie rynek UK trochę rózni się od Irlandzkiego, ale mam jako-takie rozeznanie w obu.

Czy łatwiej znaleźc pracę? Jeśli miałes problem znaleźć pracę/klientów w PL to tutaj tez będziesz miał. Jeśli w PL headhunterzy walili drzwiami i oknami to tutaj będa jeszcze włazić kominem.
ohm
Podepne się pod temat, znasz może jakieś widełki dla backendowca SF2 ew. ZF? Tak orientacyjnie smile.gif Oczywiście w Irlandii
usb2.0
ja jestem świeżak po studiach i miałem problem ze znalezieniem ofc, ale też moje miasto to z lekka dziura chociaż to marne wytłumaczenie
sowiq
A dlaczego chcesz jechać i szukać na miejscu? Jaki problem najpierw się rozejrzeć, ewentualnie znaleźć pracę przez internet i nie jechać w ciemno? Chyba nic się nie zmieniło w ciągu ostatnich kilku lat i pracy dla programistów szuka się w internecie, a nie w lokalnych gazetach?
usb2.0
jade generalnie do znajomych na jakiś czas, ale mam taką opcje że jakbym znalazł prace to mógłbym zostać
a w internecie ofc szukałem i no dużo jest ofert szczerze mówiąc
sowiq
Chodziło mi głównie o to, że i tak będziesz tej pracy szukał przez internet. Więc nie ma różnicy, czy będziesz robił to z Polski czy z Anglii. Jeśli już się rozglądałeś i widzisz, że spełniasz wymagania, to nic nie stoi na przeszkodzie, żebyś wysłał kilka CV i zorientował się głębiej. I będziesz wiedział czy łatwiej znaleźć pracę wink.gif
Twist
Cytat(ohm @ 16.01.2013, 23:50:29 ) *
Podepne się pod temat, znasz może jakieś widełki dla backendowca SF2 ew. ZF? Tak orientacyjnie smile.gif Oczywiście w Irlandii

Wiadomo - wszystko zależy od konkretnej osoby - skilla, znajomsoci anglieskiego, prezentacji kandydata, firmy...

Generlanie w Irlandii widzę głównie zapotrzebowanie na ludzi od Javy i C#/ASP.NET. PHP nie jest tak popularne jak w Polsce. Mimo to oferty zaczynaja się od €25k, bardzo często spotykam wynagrodzenie rzędu €30k-€45k, ale widziałem też oferty powyżej €55k.

Zakładając, że jako obcokrajowiec zalapiesz się na początek na dolne pułapy - powiedzmy €30k, to i tak miesiecznie do reki dostajesz €2100, co rowna sie okolo 9,000 PLN

sowiq całkiem rozsądnie napisał o poszukiwaniu pracy.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.