Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP] jak przesunąc obrazek dla validacji z tabeli w inne miejsce
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Maker5
Witam.
Mam taki problem, użytkownik wpisuje swoją nazwę w formularzu i następuje jej walidacja czy ma min 3 znaki czy jest poprawna itp.
W tym czasie kiedy następuje walidacja wyświetla się wcześniej zdefiniowany loader.gif
Z tym że pojawia się on od razu obok "Nazwa użytkownika"
Proszę o pomoc co mogę zrobić, żeby ten gif przesunąć w dowolne inne miejsce na stronie, czy nawet poza formularz.

Jak mogę przesunać w inne miejsce ikonę loader.gif

1. <table cellspacing="0" cellpadding="0" border="0">
  2. <tbody><tr>
  3. <td width="160" valign="middle" height="23">
  4. <label for="fullName">Nazwa użytkownika:</label>
  5. </td><td width="10"></td>
  6.  
  7. <tr>
  8. <td valign="middle" height="41">
  9. <input type="text" class="input-xlarge required" style="width:100px;" id="fullName" name="fullName" value="<?php echo isset($user_name) ? $user_name : ''; ?>">
  10. <?php if ($dropdown): ?>
  11. <a id="address" class="btn"><i class="icon-adress"></i> Adresy</a>
  12. <?php endif; ?>
  13. </td>
  14. <td></td>
  15. </tr>
  16. </tbody></table>
Michasko
Przejrzyj swój kod. Otwierasz wiersz tabeli w jej komórce (linia 7. Twojego kodu). Tak się nie robi smile.gif
Jeśli chodzi o Twój problem, to najlepiej jeśli zrobisz sobie komórkę obok tej z inputem i w niej umieścisz tego gif-a.

BTW. jeśli już korzystasz z bootstrap'a, to pomyśl o używaniu DL z klasą dl-horizontal zamiast tabelki - moim zdaniem wygodniej.
  1. <dl class="dl-horizontal">
  2. <dt><label for="nazwa_uzytkownika">Nazwa użytkownika</label></dt>
  3. <dd><input type="text" name="nazwa_uzytkownika" id="nazwa_uzytkownika" /></dd>
  4.  
  5. <dt><label for="mail_uzytkownika">E-mail użytkownika</label></dt>
  6. <dd><input type="text" name="mail_uzytkownika" id="mail_uzytkownika" /></dd>
  7.  
  8. <!-- i tak dalej... -->
  9. </dl>
kristaps
Cytat(Michasko @ 26.01.2013, 12:47:44 ) *
Przejrzyj swój kod. Otwierasz wiersz tabeli w jej komórce (linia 7. Twojego kodu). Tak się nie robi smile.gif

Możesz rozwinąć? Przecież <tr> to rozpoczęcie wiersza, a <td> komórki.

Co do kodu Maker5, to nie zamknąłeś pierwszego wiersza.
Michasko
Łoo, faktycznie - ostatnie </td> 5. wiersza mi jakimś cudem umknęło. Tak więc błędem jest to, co napisałeś smile.gif
Maker5
Cytat(Michasko @ 26.01.2013, 13:14:42 ) *
Łoo, faktycznie - ostatnie </td> 5. wiersza mi jakimś cudem umknęło. Tak więc błędem jest to, co napisałeś smile.gif

już poprawiłem

Cytat(Michasko @ 26.01.2013, 12:47:44 ) *
Jeśli chodzi o Twój problem, to najlepiej jeśli zrobisz sobie komórkę obok tej z inputem i w niej umieścisz tego gif-a.

BTW. jeśli już korzystasz z bootstrap'a, to pomyśl o używaniu DL z klasą dl-horizontal zamiast tabelki - moim zdaniem wygodniej.
  1. <dl class="dl-horizontal">
  2. <dt><label for="nazwa_uzytkownika">Nazwa użytkownika</label></dt>
  3. <dd><input type="text" name="nazwa_uzytkownika" id="nazwa_uzytkownika" /></dd>
  4.  
  5. <dt><label for="mail_uzytkownika">E-mail użytkownika</label></dt>
  6. <dd><input type="text" name="mail_uzytkownika" id="mail_uzytkownika" /></dd>
  7.  
  8. <!-- i tak dalej... -->
  9. </dl>

wiesz całą stronę mam na divach między innymi i naprawdę nie chcę używać tabelek ale niestety
tylko dzięki nim udało mi się uzyskać efekt rozłożenia komórek tak jak chciałbym, tj. obok siebie
a nad nimi nazwa pola np. nazwa użytkownika
1 przykład: chciałem uzyskać taki efekt jaki jest na facebooku czyli opis pola, poniżej pole a poniżej jeszcze coś np. (zapamiętaj mnie)
i po prawej kolejny opis kolejnego pola pod nim i np. przypomnij hasło
i niestety tylko tabelki mi w tym pomogły a i na samym facebooku użyli tabelek.

więc jeśli masz sposób na zrobienie tego tak ładnie wizualnie ale za pomocą ciekawego znacznika DT od bootstrap to będę wdzięczny za pomoc smile.gif
Michasko
W takim wypadku tabelka wydaje się być najlepszym rozwiązaniem smile.gif w bootstrapie niestety nie znalazłem nic, co oferowałoby możliwość podobnego ustawienia (prócz tabelek).
Maker5
Cytat(Michasko @ 27.01.2013, 02:02:31 ) *
W takim wypadku tabelka wydaje się być najlepszym rozwiązaniem smile.gif w bootstrapie niestety nie znalazłem nic, co oferowałoby możliwość podobnego ustawienia (prócz tabelek).

chyba można
rzuć okiem na to
http://limcheekin.blogspot.com/2012/08/twi...lumns-form.html

zaraz chcę to przetestować i przenieść to co mam tabelkach na to co jest w tym przykładzie smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.