Witam. Mam mały problem z ifami, pogubiłem się chyba ;o. Mianowicie: mój skrypt wygląda tak, jak podałem niżej. Na pewno po chwili zobaczycie błąd i mi pomożecie, za co będę wdzięczny i tradycyjnie postawię browarka. Chodzi o to, że sprawdzam, czy istnieje użytkownik, jeśli w GET wpisano profile&id=x, i to działa, tyle, że dodatkowo później sprawdzam, czy istnieje
admin tym samym sposobem i niestety - komunikaty w przypadku nieznalezienia (nieważne czy) usera/admina się mieszają i wychodzi "
Niestety. Taki użytkownik nie istnieje w bazie.Taki admin nie istnieje.". Jak to poprawić? Po prostu pewnie coś z kolejnością. Będę wdzięczny za pomoc.
<?php
//Łączenie z bazą.
include_once 'db.php';
//Jeśli w GET nic nie ma, pokazuje zbanowanych.
$nicks = mysql_query("SELECT * FROM black_users order by id desc"); echo "<a href='?profile&id=$nicki[id]'><b>$nicki[nick]</b></a><br>"; }
}
//Sprawdzanie, czy ID istnieje.
$zmienna = mysql_query("SELECT * FROM black_users where id ='$id'"); if ($sprawdzajka == 0)
{
echo "<b>Niestety. Taki użytkownik nie istnieje w bazie.</b>"; //Jeśli w get wpisano profile, to pokaże info.
}
else{
if(isset($_GET['profile'])) {
$query = mysql_query("SELECT * FROM black_users where id='$id'"); $admin = $info[zbanowal];
$doadminid = mysql_query("SELECT * FROM admini where nick='$admin'"); $adminid = $doadminid[id];
Status: $info[status]<br>
Zbanowany przez: <a href=?admin&id=$adminid>$info[zbanowal]</a><br>
Kontakt Gadu-Gadu: $info[gg]<br>
<b>Temat i <u>dowody</u></b>: $info[temat]<br>
";
}
}
$zmienna1 = mysql_query("SELECT * FROM admini where id = '$id'"); if ($sprawdzajka1 ==0)
{
echo "<b>Taki admin nie istnieje.</b>"; }
else{
if(isset($_GET['admin'])) {
$query2 = mysql_query("SELECT * FROM admini where id='$id2'"); Nick: $info2[nick]
Gadu-Gadu: $info2[gg]
Zbanował już <b>$info2[zbanowani]</b> oszustów!
";
}
}
?>