Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [inny][Symfony2] Nie chce działać CSS3PIE.
Forum PHP.pl > Forum > PHP > Frameworki
kropka89
Witam,
Mam do zrobienia projekt w którym szablon głównie opiera się na css3 (zaokrąglenia oraz cienie) i niestety ze wsparciem dla ie8.
Znalazłem coś takiego jak CSS3 PIE co załatwiłoby mi problem wsparcia pod ie, lecz nie chce mi działać w projekcie pod symfony2. Na zwykłym dokumencie html działa jak należy.
Ktoś miał problem z odpaleniem tego skryptu?

Usuwałem wszystkie assetsy, czyściłem cache, dawałem wszelkie sciezki jak i lokalizacje biblioteki i dalej żadnego efektu pod ie8. Poratuje ktoś? Naprowadzi? smile.gif
destroyerr
Cóż możemy poradzić bez konfiguracji frameworka, bez dostępu do np. zrzutu ekranu z jakiegoś firebuga czy innego narzędzia webdevelopera, bez znajomości konfiguracji serwera?
kropka89
CSS3PIE to skrypt js więc powinno działać niezależnie od konfiguracji serwera i zdawało mi się też ze niezależnie od konfiguracji symfony zwłaszcza, że nie ładuje go przez zadnego bundla.
Mam /web/css/main.css i w nim ładuje skrypt w treści selectora {behavior: url(../pie/PIE.htc);} no a skrypt oczywiscie jest w /web/pie/PIE.htc.
Pod IE widać linijke z tym fragmentem kodu lecz wyniku żadnego nie ma.
Dodatkowo wylaczylem wszystkie inne style zaladowane w IE i dalej nic.
destroyerr
Może zacznij od próby, czy masz dostęp do tego dokumentu z poziomu przeglądarki, następnie zobacz czy na stronie ten plik jest załadowany.
kropka89
Skrypt się ładował ale jego działanie dopiero dzisiaj zrozumiałem.
Skrypt ładuje jakieś tło na elemecie macierzystym, a że ja miałem ustawione tło bez !important to tła ze skryptu nie było widać.
W sumie nie jestem pewny tego działania ale jak dałem nie ostylowany element macierzysty to wszystko zaczelo działać.

Do zamknięcia.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.