Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Nie można połaczyc z baza danych
Forum PHP.pl > Forum > Bazy danych > Microsoft SQL Server / MSDE
siwy_krzys
Witam zainstalowałem sobie MSDE, oraz same narzędzia Microsoft SQL Server 2000, połaczyłem sobie bazy i myslałem że wszytsko jest git. Zaznaczam, że pracuje pod Windows XP, no ale wracajac do tematu odpalam sobie program, który wymaga tej bazy danych, ktróra co podłaczyłem, a tu komunikat, że nie można ustanowić połaczenia z baza danych pod windowsem 98 działało od razu, tak więc nie wiem, o co chodzi?? Czy pod XP trzeba cos dodatkowo skonfigurować?? ewentualnie doinstalować?? aha nie instalowałem serwis packa. Jesli możecie pomóc będe wdzięczny. Oczywiscie jestem laikiem smile.gif

pozdrawiam
siwy_krzys
server100
Przyczyną może być to że nie łączysz się do SQL Servera z konta użytkownika windows, który należy do grupy administratorów i jednocześnie ma odpowiednie uprawnienia w SQLServer. Stwórz w Windows użytkownika i przydziel go do grupy adminów. Później zaloguj się na to konto i uruchom SQL Server z opcją autoryzacji Windows. Powinno chodzić.
Zbłąkany
Proponuję zerknąć tutaj i nie zapomnieć o skonfigurowaniu firewalla smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.