tak jak w temacie. Jak mogę zrobić potwierdzenie wysłania wiadomości z formularza kontaktowego? Przygotowałem taką grafikę, żeby zobrazować to o co mi chodzi.

Proszę o pomoc i pozdrawiam
<?php //--- początek formularza --- ?> <?php } else { //twoje dane $email = 'moj@email.pl'; //dane z formularza $formName = $_POST['formName']; $formEmail = $_POST['formEmail']; $formText = $_POST['formText']; //--- początek funkcji weryfikującej adres e-mail --- function checkMail($checkmail) { if(filter_var($checkmail, FILTER_VALIDATE_EMAIL)) { return true; } else{ return false; } } else { return false; } } //--- koniec funkcji --- if(checkMail($formEmail)) { //dodatkowe informacje: ip i host użytkownika $ip = $_SERVER['REMOTE_ADDR']; $host = gethostbyaddr($_SERVER['REMOTE_ADDR']); //tworzymy szkielet wiadomości //treść wiadomości $mailText = "Treść wiadomości:\n$formText\nOd: $formName, $formEmail ($ip, $host)"; //adres zwrotny $mailHeader = "Content-type: text/plain; charset=utf-8"; //funkcja odpowiedzialna za wysłanie e-maila //komunikat o poprawnym wysłaniu wiadomości } else { } } else { //komunikat w przypadku nie powodzenia } //--- koniec formularza --- } ?>
.
#miejsce