Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [MySQL][PHP]Nie działa strona
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
gutek33
Witam, zacznę od tego, że parę lat temu kolega stworzył stronę bazującą na PHP i SQL. Mój problem polega na tym, iż po przeniesieniu całości na inny serwer strona się wyświetla normalnie, tylko nie działa jakiekolwiek wyszukiwanie oraz dodawanie np. uwag itp. Dodam, że jestem początkujący w temacie PHP i SQL. Proszę o pomoc, gdyż nie wiem od czego zacząć.
webmaniak
Cytat(Gość @ 14.02.2013, 19:22:31 ) *
pare lat ma strone i nie ma o tym pojecia. komedia.

Najlepiej się nie wypowiadaj jak nie chcesz pomóc.
Do autora: przyczyn może być mnóstwo. Ja również przenosiłem stronę między serwerami i nie działała. Musisz podać więcej szczegółów, jakiś komunikat błędu? W pierwszej kolejności sprawdź połączenie z bazą danych i poprawność nazwy bazy.
luke18dg
Może to być jak kolega wspominał połączenie między bazą a stroną lub plik konfiguracyjny danego serwera i tutaj można szukać przyczyny.
gutek33
Dane z bazy pobiera bo strona się wyświetla bez błędów, problem jest w tym, że jak próbuje np. coś wyszukać bądź dodać uwagi to nie mogę sad.gif podejrzewam, że problem w prawach do bazy bądź plików. To tak jakby wyświetlił to forum bez możliwości edycji dodawania wątków itp. Dodam jeszcze, że serwer oba serwery są w sieciach lokalnych czyli instalowanych od podstaw.

"a do kolegi z górnego posta, nie ja mam stronę tylko ją odziedziczyłem a nie jestem w tych sprawach tak biegły jak gościu co to zostawił"
webmaniak
A nie możesz sprawdzić uprawnienia do bazy/tabel? A druga sprawa to w zależności od strony, połączenie z bazą może być uruchamiane dopiero podczas wyświetlania/dodawania danych. Są na stronie jakieś dane z bazy?
klocu
po migracji nie działa wyszukiwanie i dodawanie -> zatem formularze i ich obsługa
czyżby register_globals = OFF / (< 5.3.0) / DEPRECATED (> 5.3.0) / REMOVED (> 5.4.0)?
gutek33
Cytat(klocu @ 14.02.2013, 22:31:57 ) *
po migracji nie działa wyszukiwanie i dodawanie -> zatem formularze i ich obsługa
czyżby register_globals = OFF / (< 5.3.0) / DEPRECATED (> 5.3.0) / REMOVED (> 5.4.0)?

i to chyba strzał w dziesiątke smile.gif wielkie dzięki ale jeszcze posprawdzam smile.gif pozostaje mi ustawić kodowanie znaków bo nie wyświetla ogonków.
luke18dg
Kodowanie strony chyba najłatwiej ustawić poprzez mete. smile.gif
gutek33
Cytat(luke18dg @ 16.02.2013, 01:00:37 ) *
Kodowanie strony chyba najłatwiej ustawić poprzez mete. smile.gif

mam taką sekcję
Kod
echo "<!DOCTYPE HTML PUBLIC \"-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN\">\n";
echo "<HTML>\n";
echo "<HEAD>\n";
echo "<META HTTP-EQUIV=\"Content-Type\" CONTENT=\"text/html; charset=iso-8859-2\">\n";
echo "<TITLE>Lista obecności</TITLE>\n";
echo "<LINK REL=\"StyleSheet\" HREF=\"../stylb.css\" TYPE=\"text/css\">\n";
echo" <script src=\"../podswietlanie.js\" type=\"text/javascript\" language=\"javascript\"></script>\n";
echo "</HEAD>\n";

a przeglądarka nie wyświetla polskich znaków
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.