Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: directadmin sprawdzanie
Forum PHP.pl > Forum > PHP
de_gie
Witam serdecznie mam problem mam mały hosting i sprawdzanie użytkowników sprawdzało się na bazie danych. Lecz nie do końca się to sprawdza jak mam współdzielone konto z innym jakimś użytkownikiem. Więc muszę zrobić by skrypt bezpośrednio sprawdzał w directadmin czy login istnieje czy dana domena istnieje. Bardzo proszę o pomoc może ktoś miał taki problem?questionmark.gif?
Inscure
http://www.directadmin.com/api.html
de_gie
no wiem warunek postawie potem i ok ale to sie tyczy do loginu i domeny ale ja chcialbym osobne sprawdzanie do loginu i domeny. Postawic warunek ze login istnieje lub domena istnieje a tak direct zwraca blad 1 ale nie wiadomo czy domena istnieje czy login

A druga sprawa to że użytkownik wykupuje kod do hostingu potrzebny do rejestracji. Powiedzmy kod poprawny i nastepuje rejestracja i directadmin zawsze na koncu po rejestracji sprawdza jak daje dane do rejestracji i w momencie gdy login istnieje to zwroci direct wartość error=1 ale użytkonik przy probie wrocenia i zmiany danych ma wykorzystany kod?questionmark.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.