Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [MySQL][PHP]poleceni, reflink
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
maksik
Witam

Chciałbym zrobić system poleconych, jednak nie wiem jak z linku

index.php?ref=user

wyciągnąć np. login poleconego który po przejsciu do formularza rejestracji byłby wpisany do pola input
skowron-line
  1. $_GET['ref']

i
  1. <input type="hidden" name="ref" value="<?php echo $_GET['ref']; ?>" />
maksik
no tak ale powiedzmy, że z reflinku trafiamy normalnie na stronę jako index.php, a dopiero po przejściu w zakładkę index.php?p=register jest formularz i tam miał by się pojawić login poleconego
skowron-line
To do linku index.php?p=register musisz doklejać sobie w zależności czy jest ref czy go nie ma zmienną
nospor
Możesz też ref zapisywać w sesji, gdy tylko pojawi się w linku. Wówczas będziesz miał go dostępne tam gdzie ci się tylko podoba
maksik
ale to nie trzeba jakimś ciasteczkiem? bo nie wiem jak to zrobić po przejściu do register zawartość znika
nospor
Napisałem wyraźnie: SESJE.
maksik
gdy pisałem odp. musiałeś napisać post i nie przeczytałem. OK, a mógłbyś dać jakiś przykład kodu sesji w tej ewentualności?
skowron-line
Cytat(maksik @ 19.02.2013, 13:36:22 ) *
gdy pisałem odp. musiałeś napisać post i nie przeczytałem. OK, a mógłbyś dać jakiś przykład kodu sesji w tej ewentualności?

http://bit.ly/11StmnG proszę
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.