Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [HTML][CSS]Stopka na całą szerokość
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
daniel1302
Witam, mam stopkę której nadaję szerokość 100%, znajduje się ona w body jednak posiada jakieś dziwne marginesy których nie da się zlikwidować.

div#footer znajduje się bezpośrednio w body.

1. body {
  2. background: #000000 url('images/background.gif');
  3. font-family: Arial;
  4. font-size: 12pt;
  5. }
  6. div#footer {
  7. clear: both;
  8. background: #000000;
  9. width: 100%;
  10. height: 307px;
  11.  
  12. }

Tło elementu body to te deski, a footer ma czarne tło;
http://www.programista.tk/sto.jpg

Jak mogę zlikwidować aby pod stopką nie było widoczne tło z body(te deski)
viking
Zapewne body ma jakiś margin/padding. Instalujesz konsolę inspekcji (albo wbudowane w przeglądarkę narzędzia) i sprawdzasz który element za to odpowiada.
daniel1302
Dziękuję, już kilka minut szukam i nic. Ale po ustawieniu padding i margin dla body na 0 pomogło. O jakich konsolach inspekcji mówisz? Firebug itp?
viking
Tak, narzędzia developerskie w przeglądarkach i tym podobne nazwy. Bez tego pracując nad HTML i JS ani rusz.
Pulpetto
Proponowałbym poszukać sobie w sieci plików reset.css zawierających resetowanie domyślnych ustawień CSS w przeglądarkach - powinno pomóc w przyszłości smile.gif
luke18dg
Łatwiej,
Chrome > PPM > Prawa część otwartego okienka > Styles > zakładka Matched CSS Rules > i tutaj wybrany Styl dynamicznie możemy wyłączać lub włączać dla dowolnej strony, nawet dla tej : ). Oczywiście, a raczej wydaje mi się, że to lokalnie działa.
Także to jest w Firefoxie, gdzieś ukrytę przy "Zbadaj element".
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.