Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]Podstawowe konstrukcje programistyczne w języku PHP
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
siqboy
Witam, mam takie pytanie, a zarazem prośbę czy mógłby mi ktoś wytłumaczyć jakie są podstawowe konstrukcje programistyczne w języku PHP oraz jakie cechy są charakterystyczne języka PHP ? Jakbyście mogli podajcie również jakiś przykład takiej konstrukcji.
Dziękuje za pomoc.
Pozdrawiam
Grzesiek
CuteOne
http://php.net/manual/pl/index.php
siqboy
a jakiś opis po polsku? bądź coś bardziej dla człowieka zielonego sad.gif
Szymciosek
Kurs php.
Wpisz w google. Na pewno opiszą jakieś podstawy itd.
luke18dg
Pierwsze co to znajdź jakiś kurs php czy książka ewentualnie źródła chomikuj.
Po drugie jak przeczytasz to radzę porobić proste programy i czytać regularnie ten dział.
Po trzecie znajomość C++ lub C, ułatwia ci zrozumienie tego języka.
A żeby zacząć php musisz cofnąć do html oraz css i poznać podstawy tych języków.
siqboy
a czym są te podstawowe konstrukcje? Chodzi o te instrukcje, if, else, switch, echo czy o coś innego?
luke18dg
Zależy od punktu widzenia. Dla każdego podstawa trochę inaczej brzmi. Ale najważniejszymi, rzeczami jest operowanie na zmiennych, definiowanie stałych, pętlę, instrukcję warunkowe, tablice i funkcję.
LINK Polecam ten link, ponieważ w miarę prosto tłumaczy podstawowe rzeczy, ale także są przykłady do możliwego wypróbowania. Jeśli u ciebie cienko z językiem angielskim, najlepszym rozwiązaniem tej sytuacji będzie jakaś książka np z Helionu. Ja poznawałem jeżyk poprzez książkę "PHP Praktyczne wprowadzenie" - O`Reilly. Jest to dobra książka,gdy człowiek już ma znajomość języka C lub C++.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.