Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Wysłanie wielu pól jednej tabeli w jedne pole drugiej tabeli[MySQL][PHP]
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
krysob
Witam,

Zaczynam z PHP i MySQL, czytam parę książek, próbuje stworzyć sklep internetowy w celu utrwaleniu wiadomości zrobiłem już użytkowników, logowanie itp. problem napodkałem z połączeniem koszyka z wysłaniem zamówienia, do koszyka nie chciałem używać sesji lub cookies tylko chciałem stworzyć na bazie MySQL tak aby każdy produkt wraz z ilością był zapisywany w tabeli "cart". Potem przy wysłaniu formularza z zamówieniem wszelie poprzednie wpisy z tabeli zostaną usunięte.

Tak wygląda tabela koszyk:

Moje pytanie jak wysłać wiele (ID_PRODUKTU wraz z PRODUKT_PIECES) do tabeli ORDER (PRODUKT_ID_PSC)
Oto schemat graficzny:

I jak je potem te dane wyświetlić w Panelu administracyjnym?
Może ma ktoś lepszy pomysł, jakąś cenną podpowiedz(artykół) lub coś innego dla zrozumienia tematu?

Z góry dziękuje za odpowiedz!

Mary$
1. Robisz nieco bardziej skomplikowane zapytanie SQL używając JOIN itp. (bardziej optymalne = szybsze)
2. Robisz proste zapytanie i wyciągasz z bazy te wszystkie ID, a następnie tworzysz sobie funkcje w PHP, które przetwarzają np. ID produktu, ID użytkowika na ich tekstowe odpowiedniki, zatem na nazwę produktu, nazwę użytkownika itp. (mniej optymalne = wolniejsze).
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.