Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Kolczykowanie i tatuaże....
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
e4you
Co myślicie o tatuażach i kolczykach...

mi osobiście sie podoba . Sam mam 3 dziary winksmiley.jpg i kolczyk w brodzie ...

a jak u Was?
Vertical
W końcu dyskusje bez ograniczeń smile.gif Ja osobiście nie mam kolczyków, ale sądzę, że powinni je nosić tylko ci, którym to pasuje...
kicaj
Cytat(e4you @ 2004-09-27 21:02:35)
Sam mam 3 dziary winksmiley.jpg i kolczyk w brodzie ...

3 dziary jerry.gif
...mmmm to ty taki macho jestes thumbsupsmileyanim.gif
invx
nie mam nic przeciwko, jednak wszystko musi miec jakis umiar, bo powyzej tej granicy staje sie to wrecz "obrzydliwe"
fiszol
Jak miałem 16 lat "wydziarałem" sobie łydkę, dużo się krzyczy o tym że później się tego żałuje i blablabla, no więc ja nie żałuje, ale już mi się nie podoba smile.gif

Kolczyki, jeszcze nie, niedługo pójdzie w bre albo dolną wargę winksmiley.jpg

cheers,
fiszol
scanner
Współczuję ludziom, którzy samookaleczanie się traktują jako bycie cool.
Wyłaczam ze współczucia: Kobiety, które wiedzą gdzie jest granica dobrego smaku oraz ludzi "prymitywnych" ze względu na ich wierzenia.
fiszol
Cytat(scanner @ 2004-09-27 23:33:06)

Dlaczego uważasz to za okalaczenie siebie? Chociaż ja zrobiłem go sobie jako gówniarz, nie zrobiłem go po to aby być "kul", głęboko to przemyślałem i długo się nad tym zastanawiałem, zrobiłem go pod wpływem literatury którą czytam od 12 roku życia i nie uważam tego za kalectwo.

Dla mnie tatuaż to symbol, chociaż niepodoba mi się dzisiaj, dalej podoba mi się to co on oznacza, co sobą reprezntuje.

A co dolczyka, zwyczajnie mi się to podoba, niestety tylko mi, co jest przyczyną długich pertraktacji z moją panią smile.gif.

A być może ja się kwaliwikuje jako wspomniany przez Ciebie prymityw ? smile.gif blink.gif
pozdrawiam,
fiszol
Bakus
fiszol: ja ponad rok jestem przywiązany do php.pl... czy to powód, by wytatułować sobie "php.pl" na którejkolwiek części ciała ?
invx: złote słowa smile.gif
scanner
Cytat(fiszol @ 2004-09-27 23:44:27)
Cytat(scanner @ 2004-09-27 23:33:06)

Dlaczego uważasz to za okalaczenie siebie? Chociaż ja zrobiłem go sobie jako gówniarz, nie zrobiłem go po to aby być "kul", głęboko to przemyślałem i długo się nad tym zastanawiałem, zrobiłem go pod wpływem literatury którą czytam od 12 roku życia i nie uważam tego za kalectwo.

Czyli opierając sie na przekazie telewizyjnym - jesteś jak ten gościu z reklamy Sprite (ten z sercem w płomieniach) ?
Mój post był może uogólniony, ale taki miał być smile.gif Nie mówiłem o kalectwie.

Jaka literaturę czytasz?
fiszol
@Bakus; Twoja sprawa, jednak ja nie takie symbole miałem na myśli, ale.. chcesz to zrób ;]

@Scanner: Raczej z reklamy Sprite'a nie jestem bo wiem co moja "dziarka" znaczy, czytam lirykę zespołów death//black metalowych, rożne podania na temat Cthulhu.

pozdrawiam,
fiszol
scanner
Mi właśńie chodziło o tego gościa na końcu reklamy a nie tych, którzy szpanują menu z chińskiej restauracji smile.gif
fiszol
smile.gif

Teraz jestem przekonany że ta dyskusja do niczego pożytcznego nas niedoprowadzi smile.gif

Poprostu niektórzy mają swoje poglądy w których są ukiszeni i nie tak łatow ich od tego odwieść, no może starość tego za nas dokona smile.gif

zdrówko,
fiszol
e4you
@Scaner : którzy szpanują menu z chińskiej restauracji smile.gif

hahaha
revyag
Cytat
Poprostu niektórzy mają swoje poglądy w których są ukiszeni i nie tak łatow ich od tego odwieść, no może starość tego za nas dokona

Właśnie. Mam neutralne podejście do tego tematu, ale niech ktoś kto ma tatuaż zobaczy sobie jak takie coś wygląda, kiedy troche latek już sie ma i skóra już nie taka jędrna jak kiedyś smile.gif
fiszol
Cytat(revyag @ 2004-09-28 10:43:05)
(...) ale niech ktoś kto ma tatuaż zobaczy sobie jak takie coś wygląda, kiedy troche latek już sie ma i skóra już nie taka jędrna jak kiedyś smile.gif

Wiem jak to wtedy wygląda nader dobrze, ale tym będę się martwił jak już ta chwila nadejdzie smile.gif, a tak z innej beczki to wcale dojść do niej nie musi bo przecież niezbadane są wyroki boskie smile.gif

cheers,
fiszol
wassago
to moze ja sie nie wypowiem tongue.gif

@scanner przykro mi ze tak o mnie myslisz...
rogrog
ja po prostu nie rozumiem po co ludzie sie okaleczają - nie widzę co może być w kolczykowaniu czy tatuowaniu się zachęcającego. nie chcę nikogo urazić, ale jak dla mnie facet z kolczykiem wygląda jak pedał...
bregovic
Imo tatuaze i kolczyki sa ok - jesli podobaja sie wlascicielowi - i jesli nie koliduja ze spoleczenstwem - tzn sa bez smaku.
Sam mysle o zrobieniu sobie jakiegos malego tatuaza, a nie okreslilbym siebie jako prymitywa... Choc rozumiem poglad mowiacy ze tatuaze i kolczyki sa brzydkie.
fiszol
@bregovic;

Tutaj możesz wybierać między prymitywnem albo gościem z reklamy sprite'a
"niema to tamto" smile.gif

cheers,
fiszol
e4you
rogrog facet z kolczykiem to pedał..

bardziej głupiego komentarza nie slyszalem .... Jeżeli tak myślis to jestes poprostu walnięty . ( nie tolerancyjny ) .... Kolczyki dodaja uroku . A tatuaż to sztuka którą trzeba cenic bo nie które dziary sa poprstu super.

PS Laski z kolczykem w pęplu to lesba questionmark.gifquestionmark.gif winksmiley.jpg
rogrog
1. nietolerancyjny pisze się razem
2. proszę mnie nie nazywać walniętym

nie powiedziałem że facet z kolczykiem to pedał, tylko że w mojej opinii faceci z kolczykami wyglądają jak pedały.

nie widzę jak kolczyk może dodać uroku, tatuaże do mnie też nie przemawiają. po prostu to jest okropne.

kolczyki u dziewczyn są ok, ale najlepiej w uszach, bo gdzie indziej też niespecjalnie do mnie przemawiają... w naszej kulturze przyjęły się kolczyki u kobiet, a nie u mężczyzn, i właśnie dlatego kobieta z kolczykiem jest ok, a facet wygląda jak pedał.

PS. Spodziewałem się tego typu reakcji
fiszol
Taka reakcja dużo mówi o użytkowniku smile.gif

Cytat(rogrog)
nie powiedziałem że facet z kolczykiem to pedał, tylko że w mojej opinii faceci z kolczykami wyglądają jak pedały.

nie widzę jak kolczyk może dodać uroku, tatuaże do mnie też nie przemawiają. po prostu to jest okropne.

To są tak zwane gusta osobiste, o których ponoć się niedyskutuje smile.gif

Cytat(rogrog)
kolczyki u dziewczyn są ok, ale najlepiej w uszach, bo gdzie indziej też niespecjalnie do mnie przemawiają.

Do pępka, i ani mikrona niżej bo to już jest nie tylko brzydkie, a nawet obleśne ( ofc imho, żeby nie było nieporozumień )

Cytat(rogrog)
w naszej kulturze przyjęły siękolczyki u kobiet, a nie u mężczyzn, i właśnie dlatego kobieta z kolczykiem jest ok, a facet wygląda jak pedał.

A to są stereotypy smile.gif

i jeszcze jedno:

Cytat(e4you)
PS Laski z kolczykem w pęplu to lesba questionmark.gifquestionmark.gif

Nie żebym był złośliwy, ale co to jest pępel ? ;p

pozdrawiam,
fiszol
rogrog
to nie są stereotypy. Stereotyp to opinia o grupie (ludzi) kształtowana na podstawie tylko (małej) części jej członków - czyli nieprawidłowa. Ja mówię o tradycjach jakie mamy w naszej kulturze; teraz modne jest zaprzeczanie tradycjom biggrin.gif

Cytat(Starożytni Rzymianie)
"De gustibus non est disputandum"

no właśnie smile.gif
Vertical
Dla mnie może być, ale jeśli są na odpowiedniej osobie, w odpowiednim miejscu itp. smile.gif A poza tym, to nie można raczej mieć za dużo kolczyków, bo co się zrobi, jeśli np. jadąc na rowerze się o coś zachaczy i się kolczyk wyrwie? Płacz i zgrzytanie zębów! smile.gifsmile.gifsmile.gif
fiszol
Widział ktoś z was może w tv albo necie gościa któy się przerabia na kota ? albo drugiego - jaszczurkę ? co o nich możecie powiedzieć ? tongue.gif

Moim zdaniem przekroczyli wszelkie granice, granice dobrego smaku, i granice w których to jeszcze jest mało szkodliwe dla zdrowia.

Nie mówiąc już o tym że moim skromnym zdaniem mają coś z główkami,
myśle że o tym Scanner pisał majać na myśli kalectwo smile.gif

cheers,
fiszol
escaflowne
Cytat(Vertical)
[...] co się zrobi, jeśli np. jadąc na rowerze się o coś zachaczy i się kolczyk wyrwie? Płacz i zgrzytanie zębów! smile.gifsmile.gifsmile.gif

Gorzej, jak coś się razem z kolczykiem wyrwie biggrin.gif

Cytat(fiszol)
Widział ktoś z was może w tv albo necie gościa któy się przerabia na kota ? albo drugiego - jaszczurkę ? co o nich możecie powiedzieć ?  tongue.gif

Moim zdaniem przekroczyli wszelkie granice, granice dobrego smaku, i granice w których to jeszcze jest mało szkodliwe dla zdrowia.

Nie mówiąc już o tym że moim skromnym zdaniem mają coś z główkami,
myśle że o tym Scanner pisał majać na myśli kalectwo  smile.gif

Jak dla mnie, to oni mogą się nawet na krowę dojną przerobić. Ich sprawa. Jak mają czas, chęci i pieniądze na tego typu rzeczy - niech się zmieniają. smile.gif

Jeszcze rok temu byłem wielkim wrogiem wszelkiego rodzaju tatuaży i kolczyków... i nadal jestem. To znaczy prawie. Kolczyków dalej nie trawię (przynajmniej u facetów), uważam, że ich miejsce jest w kobiecych uszach, ale tatuaże... hmm... taki nie za duży, jakieś logo albo coś, w odpowiednim miejscu. To chyba nie będzie takie złe. Ale reszta jest zła smile.gif
fiszol
Cytat(escaflowne @ 2004-10-01 12:48:28)
jakieś logo albo coś, w odpowiednim miejscu. To chyba nie będzie takie złe. Ale reszta jest zła smile.gif

Ta, np logo php sobie wydziargaj biggrin.gif laugh.gif
escaflowne
Cytat(fiszol)
Cytat(escaflowne)
jakieś logo albo coś, w odpowiednim miejscu. To chyba nie będzie takie złe. Ale reszta jest zła smile.gif

Ta, np logo php sobie wydziargaj biggrin.gif laugh.gif

Czemu nie smile.gif
Będzie na pewno trwalsze niż koszulka biggrin.gif
A czy bardziej zauważalne, to już zależy od tego, gdzie sobie każę to wyrysować smile.gif
kszychu
Cytat(escaflowne @ 2004-10-01 11:48:28)
Jeszcze rok temu byłem wielkim wrogiem wszelkiego rodzaju tatuaży i kolczyków... [....]... taki nie za duży, jakieś logo albo coś, w odpowiednim miejscu. To chyba nie będzie takie złe. Ale reszta jest zła smile.gif

Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia?
escaflowne
Nie. Raczej od wieku. Moje poglądy stały się trochę bardziej liberalne.
Vertical
Cytat
Gorzej, jak coś się razem z kolczykiem wyrwie

...Właśnie o to mi chodziło smile.gif
Puciek
Cytat(rogrog @ 2004-09-29 22:38:55)

Pytanie mam proste - ile znasz osob o upodobaniach homoseksualnych ze jestes w stanie stwierdzic cos takiego ?
rogrog
Cytat(Puciek @ 2004-10-01 21:34:23)
Pytanie mam proste - ile znasz osob o upodobaniach homoseksualnych ze jestes w stanie stwierdzic cos takiego ?

nie powiedziałem że nimi są, tylko że w mojej opinii takich przypominają
Puciek
No to znaczy ze wiesz jak wygladaja, wiec opowiedz ilu znasz ze masz wzorzec ich wygladu ?

P.S. Osmieszasz sie
escaflowne
Panowie... nie czas i miejsce...
Puciek
Cytat(escaflowne @ 2004-10-03 22:09:52)
Panowie... nie czas i miejsce...

Prepraszam, poprsotu jak ktos tak wyraza sie o ludziach o odmiennym seksualizmie (ja tez do nich naleze - bisekzualizm) to mnie kurwica bierze
scanner
Wątek zszedł ponizej dopuszczalnego poziomu.
Nie interesuje mnie kto zaczął, kto skończył.

Zamykam - bez szukania winnych i wskazywania palcem.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.