Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Problem z wyświetlaniem strony
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki
Piotrbaz
Witam, zauważyłem pewien problem z wyświetlaniem stronki i totalnie nie mam pojęcia dlaczego występuje.
Nie wiem czy dobrze wybrałem dział, bo nie mam pojęcia czy to HTML i CSS, czy PHP wariuje...

Adres: http://www.pbazyl.webd.pl/ogloszenia

Główny problem chyba jest w przeglądarce Chrome, co jest o tyle dziwne, bo jeżeli orientowałem się na jakąś przeglądarkę (jeżeli chodzi o CSS) to właśnie na Chrome.
Do rzeczy:

Wchodząc na stronę (wpisując bądź wklejając adres), niektóre divy są dziwnie przesunięte:

Po odświeżeniu strony, wszystko wraca na swoje miejsce:

Na localhost dodatkowo zauważyłem, że jeżeli w przeglądarce wejdę w localhosta a następnie kliknę na folder z projektem to od razu jest dobrze. Natomiast jeżeli bezpośrednio wkleję adres projektu w pasek i enter to divy są przesunięte. Kombinowałem już z http:// lub bez, www lub bez itd, jednak nie było różnicy.

Wszedłem nawet na stronę z telefonu komórkowego i od razu było dobrze.
Ręce opadają....

Jeżeli ma ktoś chociaż cień podejrzeń o co może chodzić, bardzo proszę o wskazówki.

Pozdrawiam
_Borys_
Jedynie co u mnie źle wyświetlało to w firefoxie flagi były z lewej strony tabeli, gdy usunąłem float:left; z .flags{ } w css-e, to się ładnie wycentrowało wszystko.
Piotrbaz
Flagi miały być w tym miejscu co są na screenach, czyli po lewej. Problem dotyczy wyszukiwarki oraz ikonek edytuj i usuń przy ogłoszeniach.

Próbowałeś wejść na stronę nie klikając w link, a wklejając adres i zatwierdzając enterem ? (np w nowej karcie). Bo u mnie tylko w takim przypadku problem występuje. Jak kliknę w link, np z posta na forum to wszystko gra ;/
_Borys_
U mnie były nie u góry z lewej ale z boku z lewej strony tabeli, tabela przez to była przesunięta o szerokość diva z flagami w prawo. Po usunięciu float:left; flagi przeszły na górę tak jak u ciebie a tabela przesunęła w lewo i wycentrowała w poziomie.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.