Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]Przesyłanie formularza przez PW [PhpBbByPrzemo]
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
RaitoPL
Witam. Mam pytanie. Jak zrobić, aby wysyłany formularz napisany w osobnym skrypcie PHP został wysłany przez prywatną wiadomośc do wybranej osoby? Prywatną wiadomośc w skrypcie forum "PhpBB By Przemo". I teraz pytanie, bo nie mam pojęcia. Zrobić to przez Curl, czy normalnie przez bazę (dodawać rekord)? Która opcja jest lepsza? I teraz pytanie. Jak zrobić taki "panel" dodatkowy dla adminów na forum? Żeby mogli w nim ustawić, na jakie ID ma być wysyłany formularz? Tzn. nie znam się w ogóle na PHPBB By Przemo i nie wiem, jak dodać tą zakładkę adminom w PA. Ogólnie, to rozumiem - przy wysłaniu formularza po prostu dodać rekord do bazy i będzie wysyłało jako PW, to nie jest problem. Ale z tym PA już gorzej. Proszę o pomoc i nie off-topowanie ._.
Damonsson
Ja bym spytał prywatną wiadomość, skoro napisała taki skrypt, to pewnie zna też odpowiedzi na Twoje pytania wink.gif
RaitoPL
Nie łap mnie za słowka, wiesz o co chodzi, a nabijasz sobie posty offtopic.gif

Poprawilem.
Posio
Haha @UP ("nabijasz sobie posty") bardzo mnie rozbawiło. Nie sądzę, aby komukolwiek tutaj na forum zależało na nabijaniu sobie postów. To nie jest jakiś gimnazjalny portal.

Czytając twój post, nie zrozumiałem nic oprócz tego, że nie wiesz jak dodać zakładkę w PA danego forum. Naucz się dobrze zadawać pytania to może ktoś Ci pomoże.

Tak, nabijam sobie post. aaevil.gif
RaitoPL
Cytat
Witam. Mam pytanie. Jak zrobić, aby wysyłany formularz napisany w osobnym skrypcie PHP został wysłany przez prywatną wiadomośc do wybranej osoby? Prywatną wiadomośc w skrypcie forum "PhpBB By Przemo". I teraz pytanie, bo nie mam pojęcia. Zrobić to przez Curl, czy normalnie przez bazę (dodawać rekord)? Która opcja jest lepsza? I teraz pytanie. Jak zrobić taki "panel" dodatkowy dla adminów na forum? Żeby mogli w nim ustawić, na jakie ID ma być wysyłany formularz? Tzn. nie znam się w ogóle na PHPBB By Przemo i nie wiem, jak dodać tą zakładkę adminom w PA. Ogólnie, to rozumiem - przy wysłaniu formularza po prostu dodać rekord do bazy i będzie wysyłało jako PW, to nie jest problem. Ale z tym PA już gorzej. Proszę o pomoc i nie off-topowanie ._.

Masz problemy z czytaniem ze zrozumieniem? "Jak zrobić, aby wysyłany formularz ---> który został napisany w osobnym skrypcie PHP ---> został wysłany do użytkownika forum przez wiadomość prywatną ---> Jeśli skrypt forum to PHPBB By Przemo"
Zrobić to przez:
a) Curl
cool.gif Dodanie rekordu w bazie?
Jak dodać dodatkowy panel admina, w którym zmienianoby ID osoby, do której ma być wysyłana wiadomość?
Ps. Nie drwij z innych, bo spotka Cię to samo wink.gif. W dodatku, dodam, że masz słabe zdolności dedukcji, skoro nie domyśliłeś się o co chodzi facepalmxd.gif
Damonsson
Nikt tu nie pisze po to żeby robić sobie z Ciebie jaja, tylko po to żebyś zrozumiał, że z Twojego postu nie da się nic zrozumieć, bynajmniej ja po to napisałem.

Chcesz, żeby można było pisać wiadomości prywatne do użytkowników z poziomu panelu administratora? Pewnie jest sto takich skryptów dla phpbb by przemo. Ale jak chcesz to zrobić samemu, to skopiuj sobie źródło z pliku gdzie jest wysyłana normalna wiadomość prywatna do użytkownika i po prostu go dopasuj tak jak chcesz.
Michael2318
http://www.przemo.org/phpBB2/forum/viewtopic.php?t=28973
Cytat
pozwala na wysyłanie massowych prywatnych wiadomości do użytkowników forum lub wybranej grupy. Możliwe jest równiez powiadomienie mailem użytkowników o nowej prywatnej wiadomości.

phpBB2 by Przemo posiada swój support, tak na przyszłość.
RaitoPL
Wciąż mnie nie rozumiecie. Powiedzmy, że napisałem skrypt (osobny, w ogóle nie związany z PHPBB By Przemo). Ten skrypt to po prostu formularz w PHP, mniejsza z tym, jak bardzo jest rozbudowany. I moje pytanie brzmi: jeśli ktoś sobie wypełni formularz, to jak zrobić, żeby wysłać go do administratora na PW? Po prostu z poziomu strony, nie forum. Niby proste, niby nie. Myślę, że pójdę na łatwiznę i zrobię po prostu wpis do bazy, tak będzie najłatwiej. Ok, więc to można już ominąć. Teraz chodzi mi, jak dodać nowe miejsce w panelu admina, żeby można było stamtąd uaktualnić jeden rekord w bazie (proste update)? Teraz już chyba jasno napisałem. Przepraszam, że wcześniej tak nieczytalnie, ale ojczym opowiadał mi historie z wojska, a ja musiałem się pospieszyć ;D.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.