Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Rejestracja panelu [php]
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
matt94
Witam exclamation.gif

Mam pytanie dotyczące panelradiowy.pl

a mianowicie jak zrobić rejestrację taką jak tu http://panelradiowy.pl/rejestracja

Mam skrypt panelu ale nie wiem jak zrobić rejestrację żeby każdy user mógł sobie założyć taki panel.
Od czego zacząć ?
!*!
Nazwa panelu musi być unikalna i np. pod taką samą nazwą tworzysz tzw. prefix w bazie (kopia struktury panelu). Przy logowaniu sprawdzana jest nazwa i na jej podstawie odczyt leci z bazy z odpowiednim prefixem.
matt94
Podasz jakiś przykład ?
!*!
Prefix to inna nazwa bazy/tabel dla konkretnego użytkownika. Zakładając że główna struktura wygląda tak:
Cytat
user
infoPlayer
comments
trash

To wersja którą tworzysz dla kolejnego użytkownika o nazwie "nick", będzie taka:
Cytat
nick_user
nick_infoPlayer
nick_comments
nick_trash

Poszukaj rozszerzenia do wordpress które umożliwia tworzenie wielu blogów na tej samej domenie (coś na wzór wordpress.com), tam jest to zaimplementowane i działa na tej samej zasadzie.
matt94
A jak stworzyć subdomenę z poziomu przeglądarki [PHP] ?
Wazniak96
Subdomeny przez .htaccess

Jeżeli każda subdomena ma mieć osobny folder i ftp to już ten sposób nie wypali, także radzę zgłębić temat ;p
matt94
Tak,
każda subdomena ma mieć osobny folder ftp nie potrzeba chyba smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.