Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: mail - wojna
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
fiszol
A więc tak, drugi dzień z rzędu jakiś szkodnik bombarduje mi skrzynkę wirusami, w treści same wyszukane tekstu typu "thx" , "cmok" , ":)", aż mi się ciepło na serduchu robi i chętnie bym poczytał takich więcej gdyby nie ów załączniki, ponieważ walkę w taki spoób uważam za żałosną i ponieżej poziomu chcem walyczyć inaczej.

Nie do końca jednak wiem jak, wysłałem maila do administracji serwisu na którym leży skrzynka tego baranka, ale szczerze wątpie w wyciągnięcie konsekwencji.

Jakie są szanse że zrobią coś z moim fanem ?
Jakie jeszcze kroki mogę podjąć ? ( zablokowanie adresu uważam za porażkę tongue.gif )

cheers,
fiszol
Bakus
ustaw w programie pocztowym, by w zależności od zawartości usuwał maile z serwera bez ich pobierania... (np. po temacie)
fiszol
To już zrobiłem, ale ja chciałbym się jakoś odpłacić pięknym za nadobne tongue.gif
bregovic
Hehe... problem polega na tym ze nie mozesz byc nawet pewien ze ow ktos uzywa tego maila do czegokolwiek innego - wiec niebardzo masz sie jak odplacic...
fiszol
Sądze że używa, domyślam się nawet komu kiedy się tak naraziłem;

Otóż pewien szkodnik postanowił z korzystać z mojego oskryptowania do zarządzania baża serwerka do gry rpg, jednak niewiem czemu po wywalał z niego sesje odpowiedzialną za logowanie do ACP ( w ogóle tak tam namieszał że co druga podstrona wywalała parse error ), wlazłem mu w ten ACP, wyciągnełęm konta, hasła i szczegółowe dane na temat jego konta a następnie wysłałem mu pm z tym , oczywiście zjechałem go za odstawienie takiej trzod ( nie przebierałem w słowach bo adres tej strony wylądował na forum gdzie na bieżąco siedzi około 200 ludzi, każdy kto zna moje oskryptowanie mógł tylko dopisać do adresu
"/admin/" i robić wszystko) , uświadomiłem czym to groziło itd, jak widać nie docenił mojej pomocy, bo zaraz zaczęły się maile smile.gif

No cóż, może mu usnął skrzyneczke, z tego co wiem to jest to płatna skrzynka, ale czy to zrealnej strony jest możliwe ?

pozdrawiam,
fiszol
bregovic
W takim razie nawiarz kontakt z adminem serwera - badz powazny, powiedz ze masz dowody nieprzestrzegania regulaminu przez jednego z urzytkownikow - i chcesz zeby cos z tym zrobili. Dalej w zaleznosci od reakcji admina mozesz albo zagrozic sprawa w sadzie, albo czekac na wyniki winksmiley.jpg
fiszol
Cytat(fiszol @ 2004-09-30 07:58:27)
wysłałem maila do administracji serwisu na którym leży skrzynka tego baranka, ale szczerze wątpie w wyciągnięcie konsekwencji.

Wysłąłem, śmiertelnie poważnego zresztą, ale grozić jeszcze nie groziłem, czekam na odpowiedź, później postrasze aaevil.gif

pozdrawiam,
fiszol
Puciek
Jezeli zalezy ci na zemscie to odpali srodowisko programistyczne, napisz troja i mu go zaladuj (nie jest to za trudne) a jak sam go napiszesz to go nie zatrzyma. W razie potrzeby moge pomoc z laczeniem przez port gg...
fiszol
Tego niechcem robić, ale chętnie bym wyciągnał administracji jego konta pocztowego adres ip/hosta ;p

to jednak zależy tylko od ich łaski, wysłałem im loga z navp i thunderbirda - zobaczymy ohmy.gif),

miałem kiedyś źródła trojana od kumpla, ale niewiem nic o porgramowaniu, widziałem tam tylko bash-e jakieś

takie rzeczy się w cpp pisze ?

pozdrawiam
fiszol
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.