Korzystam z takiego kodu do opcji "Pokaż/Ukryj" i użyty sztuk jeden działa wszystko ok tz. po kliknięciu w link chowa i ukrywa treść z div-a. Chciałem użyć to też drugi raz na stronie przy innym div-ie, niestety nawet po zmianie nazw nic nie działa - tz. ten pierwszy normalnie chowa i ukrywa się, ale drugi jest cały czas widoczny. Jakieś rady? Ewentualnie może ktoś dysponuje czymś podobnym np. w jQuery (z ciasteczkami)?
<style type="text/css"> <!-- #setup { color:#000; } #info { } #info p { margin:0; text-align:justify; } .hide { display:none; } .show { display:block; } --> </style> <script type="text/javascript"> <!-- var state; window.onload=function() { obj=document.getElementById('info'); state=(state==null)?'show':state; obj.className=state; document.getElementById('setup').onclick=function() { obj.className=(obj.className=='show')?'hide':'show'; state=obj.className; setCookie(); return false; } } function setCookie() { exp=new Date(); plusMonth=exp.getTime()+(31*24*60*60*1000); exp.setTime(plusMonth); document.cookie='State='+state+';expires='+exp.toGMTString(); } function readCookie() { if(document.cookie) { state=document.cookie.split('State=')[1]; } } readCookie(); //--> </script>
Czy ktoś mi pomoże? Co mam zrobić, aby na stronie działały takie dwa osobne skrypty (takie jak powyżej)?