Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: samsung scx-3200 blokada drukarki
Forum PHP.pl > Inne > Komputery i oprogramowanie
nospor
Hejka, średnio się orientuję w tego typu sprawach więc piszę do Was z zapytaniem. Znajomy ma drukarkę samsung scx-3200. Podczas drukowania nagle mu ta drukarka stanęła i koniec. Nie chce drukować. Drukarkę zaniósł więc do serwisu a tam po tygodniu stwierdzono, że samo się zaktualizowało oprogramowanie w drukarce (zakładam ze chodzi o firmware) ale podczas aktualizacji coś poszło nie tak i się do końco nie zaktualizowało i teraz drukarka nie działa. Aby naprawić to trzeba czekać aż w internecie pojawi się łatka na to....
Brzmi jak jakiś bełkot pijaka (w mojej ocenie). Ano co mi się tu nie podoba:
1) Od kiedy to firmware drukarki od tak sobie sam się aktualizuje? Sądziłem raczej, że to super fachowcy jak im się nudzi to robią takie rzeczy ze swoim sprzętem a nie sprzęt sam z siebie
2) Nawet jeśli jakimś cudem jednak to się samo zaczęło aktualizować, to czemu nie można wgrać na nowo starego firmware? Koleś z serwisu mówi, że trzeba poczekać jeszcze z tydzień a na pewno w necie coś się pojawi....

Może ktoś coś napisać na ten temat? Rozjaśnić mi małe co nie co w sprawie tych dwóch punktów? Mam zamiar się przejść ze znajomym do tego serwisu, ale zanim tam pójdę chciałbym coś tam wiedzieć czy tylko mi się wydaje że to bełkot a serwis poprostu ściemnia, czy może faktycznie coś w tym jest.
sazian
z jednej strony mało prawdopodobne ale jeśli to drukarka sieciowa i miała dostęp do internetu .... nigdy nie wiadomo co takiej strzeli do głowy
co do drugiego pytania to również uważam że powinny być dostępne poprzednie/aktualne wersje, chyba że to nie jest serwis producenta.

Ogólnie na sprzęcie drukującym zbytnio się nie znam ale mi to wygląda na zwykłe wciskanie kitu
nospor
Cytat
Ogólnie na sprzęcie drukującym zbytnio się nie znam ale mi to wygląda na zwykłe wciskanie kitu
No i mi się tak wydaje, ale ja też się nie znam smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.