Hejka, średnio się orientuję w tego typu sprawach więc piszę do Was z zapytaniem. Znajomy ma drukarkę samsung scx-3200. Podczas drukowania nagle mu ta drukarka stanęła i koniec. Nie chce drukować. Drukarkę zaniósł więc do serwisu a tam po tygodniu stwierdzono, że samo się zaktualizowało oprogramowanie w drukarce (zakładam ze chodzi o firmware) ale podczas aktualizacji coś poszło nie tak i się do końco nie zaktualizowało i teraz drukarka nie działa. Aby naprawić to trzeba czekać aż w internecie pojawi się łatka na to....
Brzmi jak jakiś bełkot pijaka (w mojej ocenie). Ano co mi się tu nie podoba:
1) Od kiedy to firmware drukarki od tak sobie sam się aktualizuje? Sądziłem raczej, że to super fachowcy jak im się nudzi to robią takie rzeczy ze swoim sprzętem a nie sprzęt sam z siebie
2) Nawet jeśli jakimś cudem jednak to się samo zaczęło aktualizować, to czemu nie można wgrać na nowo starego firmware? Koleś z serwisu mówi, że trzeba poczekać jeszcze z tydzień a na pewno w necie coś się pojawi....
Może ktoś coś napisać na ten temat? Rozjaśnić mi małe co nie co w sprawie tych dwóch punktów? Mam zamiar się przejść ze znajomym do tego serwisu, ale zanim tam pójdę chciałbym coś tam wiedzieć czy tylko mi się wydaje że to bełkot a serwis poprostu ściemnia, czy może faktycznie coś w tym jest.