rogrog
1.10.2004, 16:21:17
Kiedyś (jeszcze na phpBB) był taki wątek o projekcie na koszulki php.pl - nie wiem co się z nim stało, nie mogłem go teraz znaleźć.
czy są/będą dostępne takie koszulki? fajnie by było :]
ten topic był chyba na forum dev
rogrog
1.10.2004, 18:58:52
nie wiem, ja go czytałem

kiedyś...
w każdym razie super by było miec taka koszulke. Jesli nie jest możliwe wyprodukowanie koszulek php.pl na sprzedaż dla forumowiczów, to bym prosił chociaż o udostępnienie projektów graficznych

i bym sobie wykonał... u nas w Klifie w Gdyni jest chyba taki sklepik...
fiszol
1.10.2004, 19:47:34
takie sklepiki są chyba wszędzie, ostatecznie można też wydrukować prasowankę

więc parktycznie d**a rozbija się tylko o projekt graficzny, bo nie daj Boże w razie jakiegoś zjazdu każdy wyjdzie w koszulce php.pl i każdy w innej

cheers,
fiszol
Puciek
1.10.2004, 20:23:09
Cytat(fiszol @ 2004-10-01 20:47:34)
więc parktycznie d**a rozbija się tylko o projekt graficzny, bo nie daj Boże w razie jakiegoś zjazdu każdy wyjdzie w koszulce php.pl i każdy w innej

I to bedzie wlasnie wlasciwe podejscie do spotkania w jednolitym stylu ale zachowujac pewne roznice
no ja też popieram - kiedyś będe miał koszulke z logiem linuksa, ale najpierw sie w nim podszkole... w php co nie co umiem więc koszulka by sie przydała
kubatron
2.10.2004, 18:09:05
Czytałem ten temat co wtedy był i chciałbym żeby koszulki były możliwe w wprowadzenie w obieg, moge pomoc z tym troche
Jeśli byłaby naprawdę ładna

A nie tak żeby było to pewnie bym kupił... ostatnio mam właśnie ochotę kupić sobie koszulke z czymś `fajnym` właśnie przez net

Chciałem z OpenBSD, ale to heh... zagraniczna przesyłka mnie nie bawi
Zrobić konkurs

Wybrac trzy modele zglosic sie do jakiejs firmy i hopla
kicaj
3.10.2004, 11:06:13
Wystarczy wymyslec jakies logo i dac do
http://butik.pl
escaflowne
3.10.2004, 11:07:21
Cytat(sf @ 2004-10-02 22:18:32)
Jeśli byłaby naprawdę ładna

A nie tak żeby było to pewnie bym kupił... ostatnio mam właśnie ochotę kupić sobie koszulke z czymś `fajnym` właśnie przez net

Chciałem z OpenBSD, ale to heh... zagraniczna przesyłka mnie nie bawi

Z FreeBSD kupisz bez problemu w Polsce
Sh4dow
3.10.2004, 11:17:15
Jesli chodzi o kosztulki to proponuje zrobic wyszywane niz sitodruk
bo prasowanki to mala przesada. Koszulka z wyszywaniem kosztuje w okolicach 17-20, to jest koszt przyblizony. Dokladnych cen nie znam ale zawsze moge sie wypytac dokladniej. Oczywiscie mogly by to byc rozne kolory koszulek, ale logo bylo by raczej w jednym ksztalcie i kolorze.
Kazdy projekt loga to dodatkowe koszta.
Bakus
3.10.2004, 13:14:36
http://www.sklep.linuxstuff.pl/~linuxstuff...ta/KKB/logo.pngTakie logo ma Kadu... php.pl mogło by mieć wprasowankę, ale nie z drukarki, ale z "meszku" - takiego ja na bluzach Eco...
Takie loga są coprawda jednokolorowe, bo wycina się je z folii na ploterze, ale dają bardzo fajny efekt...
P.S. php.pl ma już logo...
http://dev.php.pl/imgs/logo_on.gifP.S. 2: jak chcecie, to mogę przygotować takie koszulki... Potrzebuje tylko projekt wedle którego miałbym to przygotować...
Puciek
3.10.2004, 15:40:23
Tak poprawdzie to przy graficzcne w jpg wyrob koszulek to kosz zedu 15 zl (w gliwicach taka cena obowiazuje)
rogrog
3.10.2004, 17:06:39
Cytat(Puciek @ 2004-10-03 16:40:23)
Tak poprawdzie to przy graficzcne w jpg wyrob koszulek to kosz zedu 15 zl (w gliwicach taka cena obowiazuje)
u nas w Trójmieście (w Gdyni w Klifie...) jest zdaje się dużo drożej.
Jeśli chodzi o wybór techiniki wykonania koszulek musi to byc oczywiście kompromis między jakością a ceną, ale ja bym postawił raczej na jakosc.
W tamtym topicu zdaje się był pomysł (i projekt graficzny!) o taki:
- z przodu logo php oraz napis "php.pl"
- na plecach
RTFMjeśli chodzi o kolorystykę na to można pomyślec, ja bym się skłaniał ku czarnej koszulce z jasnymi nadrukami
party
3.10.2004, 17:13:11
Nie zapominajcie, ze do koszulek musi być logo w wektorkach
wassago
3.10.2004, 18:32:13
Cytat(party @ 2004-10-03 18:13:11)
Nie zapominajcie, ze do koszulek musi być logo w wektorkach

takie tez posiadamy

ale wracajac do samych koszulek.. ten pomysl byj juz dosc mocno poruszany na forum. mozna by go wprowadzic w zycie jednak wiaza sie z nim inwestycje. a wiemy ze nasz wortal nie zarabia. rozmawialem na temat kosztow wyprodukowania takiej koszulki z roznymi ludzmi, i koszty byly by dosc spore. zrobienie samej matrycy bylo by kosztowne - tym bardziej ze logo php.pl nie jest jednolitym kolorem - choc nie stoi nic na przeszkodzie aby to zmienic na potrzeby koszulki. biorac pod uwage ze myslac o koszulce mialem na mysli LongSleev'a koszty zamykalby sie w ~50zl za koszulke z naprawde dobrago materialu i nadrukiem metoda flex.
nie wiem czy kazdy z nas moglby sobie pozwolic na taki wydatek. jezeli ktos orientuje sie jaka cena byla by za zwykla koszulke (100% bawelna) to prosze napisac.
mysle ze gdyby ten temat rozwinac i przedstawic wszystko w konkretach to dlalo by rade cos wykombinowac
To ja jeszce dodam...
Sprawa koszulek wyglada tak, ze pomysl jest zaakceptowany, jest logo w wektorze etc. z tym, ze my jako php.pl narazie nie mozemy podjac sie rozpoczecia tego typu sprzedazy gdyz sa pewne problemy prawne (ograniczenia mowiac w skrocie

).
Ale niedlugo powstanie stowarzyszenie php.pl (jak zacznie dzialac beda informacje o tym na forum lub wortalu), ktore bedzie mialo moc prawno do tworzenia tego typu inicjatyw.
Dlatego trzeba troche poczekac

Odrazu uprzedze pytanie: Dlaczego nei skorzystac np z butik.pl ?
Nie chcemy korzystac z posrednictwa serwisow typu butik.pl gdyz licza sobie duze tantjemy przez co ceny koszulek (jak i innych gadzetow - kubki etc.) sa wysokie i nie kazdy moze sobie na nie pozwolic.
escaflowne
3.10.2004, 21:13:51
Może najpierw przygotować listę osób, które deklarują na 100% chęć zakupu takiej koszulki. Oczywiście, najpierw należy ustalić cenę ostateczną dla jednej osoby. Dalej wybór koordynatora działań, który będzie odpowiadał za zebranie pieniędzy, przygotowanie koszulek i wysłanie do osób, który złożyły na nie "zamówienia".
wassago
3.10.2004, 22:01:02
jak jak napisal seth i ja.. wszystko jest do zrobienia ale nie predzej niz po nowym roku. jak na razie mozna tylko zorientowac sie jakie sa mozliwosci, koszta, etc.
Bakus
4.10.2004, 03:41:10
To ja zadam pytanie, ale nie "dlaczego nie butik?"...
Dlaczego ktokolwiek z forumowiczów nie może się podjąć takiej inisjatywy?
wassago
4.10.2004, 03:55:40
Cytat(Bakus @ 2004-10-04 04:41:10)
To ja zadam pytanie, ale nie "dlaczego nie butik?"...
Dlaczego ktokolwiek z forumowiczów nie może się podjąć takiej inisjatywy?
Cytat("seth")
Odrazu uprzedze pytanie: Dlaczego nei skorzystac np z butik.pl ?
Nie chcemy korzystac z posrednictwa serwisow typu butik.pl gdyz licza sobie duze tantjemy przez co ceny koszulek (jak i innych gadzetow - kubki etc.) sa wysokie i nie kazdy moze sobie na nie pozwolic.
rogrog
4.10.2004, 07:41:57
@wassago: Bakus nie proponuje butkiu... wczytaj się dokładnie
Chodzi o to, że skoro php.pl nie jest osobą prawną która mogłaby zamówić i rozprowadzać swoje koszulki, Bakus proponuje żeby ktoś (np. on sam...) zamówił i rozprowadził je na własny rachunek. Myślę że to by upraszczało sprawę....
scanner
4.10.2004, 08:25:42
NewComo walczy z uporzadkowaniem statusu prawnego.
Niestety daj eise zauważyć pewien zastuj w pracach - odejście It`s_me oraz mała aktywność Seth'a i DeyV'a sprawia, iż jestem jedyną chyba osobą, która wie o co chodzi.
Postaram się w tym tygodniu zebrać DeyVa, Setha i dragossaniego w jednym mijscu i o jednym czasie, żeby ruszyć znowu z miejsca.
Planowane jest założenie Stowarzyszenia, które to już będzie mogło różne rzeczy zrobić. W tym i koszulki.
wassago
4.10.2004, 12:04:28
@rogrog hyh, tak wyglada pisanie postow nad ranem po nie przespanej nocce
Cytat
Bakus
4.10.2004, 22:07:54
albo bez odpowiedniej ilości boskiego napoju... kawy...
Cytat(scanner @ 2004-10-04 08:25:42)
It`s_me oraz mała aktywność Seth'a i DeyV'a sprawia,
eee..
Bez przesady.

Mała ilość napisanych postów nie oznacza małej aktywności.
Tak się składa, że cały czas liczę na jak najszybsze sformułowanie wniosków dotyczących przyszłości php.pl Równocześnie trwają prace nad nowym wortalem, (o czym zresztą niektórzy z Was wiedzą) w czym też staramy się (na miarę możłiwości) uczestniczyć.
W każdym razie wyglaa na to, że jesteśmy bliżej konkretnych wyników niż dalej, tak więc być może php.pl po raz kolejny stanie się swoistym przełomem w polskiej sieci.
Niestety - do tego momenu pozostaje nam zaciskać kciuki i cierpliwie czekać.
Szczeze - wolalbym miec www.php.pl na plecach

Mozna byzrobic konkurs - jakas ankiete(zaprzygbym moja graficzke

) Pozdro
tiraeth
10.10.2004, 15:48:56
hehe

a teraz Wam coś powiem (napiszę?):
Ja założyłem temat z koszulkami gdzie przedstawiłem kilka swoich projektów
Aktualnie jest nie dostępny ale nie martwcie się! Niedługo zacznę pracę nad nowymi projektami koszulek i pokażę tutaj, tworząc odpowiedni topic na forum HydePark
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.