Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [HTML][PHP]Gadzet w php
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
hulton
Czesc,
Czy powie mi ktos jak stworzyc takie cos:

Zanim zapytacie o co mi chodzi tongue.gif...
Sam nie wiem...
Przedstawie to tak:
Chce stworzyc banner (ktory mozna wrzucic na dowolna strone) I taki... Gadzet na prywatna strone www ktory sluzy do kontroli tym bannerem.
Np. Na bannerze jest moj nick I status sterowany ze strony

Chcialbym go kontrolowac w ten sposob, ze wbijam na stronke I klikam na buttona np. Z napisem "nie ma mnie" a na bannerach napis zmienia sie na "niedostepny".

Jak stworzyc cos takiego?
Macie moze jakies gotowe skrypty?
teez
Tak...

Pobieranie danych z bazy na obrazek. Status zmieniany -> Update w bazie -> Update na obrazku.
hulton
A mozesz mi dac przykladowy skrypt?
teez
thumbsdownsmileyanim.gif
in5ane
A może spytasz, czy ktoś może Cię nakierować? Gotowca chcesz, to pisz w dziale "Giełda ofert".

Musisz normalnie utworzyć bazę danych, w której to będziesz trzymał swoje dane. Do edycji danych musisz stworzyć skrypt z formułkami UPDATE. Następnie stworzysz sobie dynamiczny obrazek, który będzie tworzyła jakaś biblioteka graficzna i wtedy będziesz miał link do tego dynamicznego obrazka.
hulton
Macie cos jeszcze?
Najlepiej po polsku bo lekko nie ogarniam haha.gif
markonix
Jak zmienisz "en" w linku na "pl" to część jest przetłumaczona.
Ale jak nie znasz angielskiego (przynajmniej w czytaniu) to daleko nie zajdziesz, to podstawa.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.